Societat 14/01/2011

La boira sorprèn avui les Illes

La visibilitat de poc més de 100 metres està provocant retards a l’aeroport de Palma

Miquel Bernis
1 min
Eivissa aquest matí. Foto: @PedroPPorto

BarcelonaSi divendres passat la glopada d’aire càlid va generar boires a la costa catalana, avui és a les Illes on la visibilitat és molt dolenta, la boira l’ha reduït fins als 100 metres a l’aeroport de Son Sant Joan a les 9 del matí i ara mateix les condicions no són gaire millors. Tot plegat està provocant retards i dificultats en les operacions d'enlairement i aterratge. A les Pitiüses la boira també és molt espessa però no està generant problemes a l’aeroport d'Eivissa.

És difícil preveure quan es fondran aquest bancs de boira, i en algun cas podrien persistir ben bé fins a la tarda. La boira costanera es forma normalment a la primavera, a partir del mes de març, amb les primeres entrades d’aire càlid que, en barrejar-se amb el mar encara molt fred, pordueixen la condensació i l’aparició del fenomen. Són estranyes en ple mes de gener.

Més enllà de les boires costaneres, a la depressió central la boira també s'hi va instal·lant cada cop més i pràcticament no deixarà veure el sol durant el cap de setmana. L'entrada d'aire càlid que està provocant les boires farà que aquest migdia els termòmetres rondin els 20 graus a moltes comarques costaneres.

stats