Els Bombers declaren controlat el foc del Montgrí i estabilitzat el de Ventalló

L'incendi del Baix Empordà ha cremat més de 90 hectàrees de bosc

ARA
2 min
Operatius dels bombers al municipi de Ventalló, aquest diumenge.

BarcelonaEls Bombers han donat per controlat l'incendi del massís del Montgrí, al Baix Empordà, que crema des de dijous. El foc ha calcinat 91 hectàrees de massa forestal i fins avui no s'ha pogut controlar. El subinspector dels Bombers Antoni Valdepeñas explica que també confien poder controlar avui al vespre el foc de Ventalló (Alt Emporda), a escassos 20 quilòmetres del primer i estabilitzat des d'aquest matí, però on encara queden punts calents que obliguen els Bombers a estar atents, segons l'ACN.

"Som optimistes, però hem d'estar alerta perquè hi ha focus secundaris que es poden complicar", ha assenyalat Valdepeñas. També s'ha reobert la Gi-623, que encara estava tallada.

El foc ha cremat unes 50 hectàrees de bosc, la majoria al terme municipal de Vilopriu. L'incendi es va iniciar en una zona boscosa i oberta de Ventalló, coneguda com el Forn. La tramuntana el va empènyer de seguida i va saltar la carretera i va seguir avançant en direcció a Vilopriu i les Olives. Un dels problemes van ser els diferents focus secundaris que van anar sortint i que van complicar les feines d'extinció als Bombers, que finalment van poder aturar-lo i perimetrar-lo. No es va haver de desallotjar cap habitatge, però sí que es van tallar carreteres.

Flancs pendents de remullar

Els Bombers han estat tota la nit treballant en les tasques d'extinció, amb 20 vehicles desplegats per aconseguir tancar el perímetre del foc. El cap de l'operatiu, Jordi Martín, ha detallat que el foc ha afectat unes "50 hectàrees agrícoles i forestals". Martín ha recordat que primer van atacar les flames amb mitjans aeris.

Avui els Bombers hi mantenen un dispositiu de 10 vehicles d'aigua i 5 de comandament. "Queden alguns flancs que s'han de remullar i que poden provocar algun ensurt, però aquesta nit s'ha fet molt bona feina", ha assegurat l'alcaldessa de Ventalló, Remei Costa, a Catalunya Ràdio. D'altra banda, es preveu reobrir la carretera GI-623 de Camallera a l'Escala (Alt Empordà) al llarg del dia. Aquesta carretera està tancada per facilitar el trànsit de camions de Bombers fins a les zones calentes.

Martín també ha destacat la dificultat que els ha suposat als Bombers haver de treballar amb la simultaneïtat d'incendis. El problema ha sigut que el foc es va declarar quan ja s'estava treballant en el de Santa Coloma de Queralt i quan encara es mantenia actiu el del massís del Montgrí. El foc de Santa Coloma, que ja ha arribat a l'Anoia, continua descontrolat, fet que ha provocat que el Govern demani suport al govern espanyol per intentar-lo aturar, mentre que el del massís del Montgrí, al Baix Empordà, va quedar estabilitzat ahir, tot i que encara no està extingit.

stats