Societat 04/11/2014

El 'botellón' passarà d'infracció greu a lleu en la futura llei de seguretat ciutadana

El PP accepta que la nova normativa sancioni aquells que beguin alcohol a la via pública amb multes de fins a 600 euros

Efe
2 min
Un grup de turistes asseguts al mig de la rambla del Raval fent botellón, una imatge habitual en diversos punts de la ciutat de Barcelona.

MadridEl 'botellón' serà considerat com una infracció lleu en la futura llei de Seguretat Ciutadana, amb multes de fins a 600 euros, i no greu com preveu el projecte d'aquesta norma que ja s'ha començat a debatre en tràmit de ponència al Congrés dels Diputats.

Així ho han afirmat a l'agència EFE fonts parlamentàries després de la reunió a la Comissió d'Interior de la ponència que informa el projecte de llei, al qual l'oposició i el PP han presentat 270 esmenes, de les quals el PP només n'ha acceptat un petit percentatge i s'ha compromès a estudiar i transaccionar altres.

Malgrat que alguns grups demanaven que el 'botellón' no fos inclòs en el llistat d'infraccions, tant greus com lleus, el PP ha accedit a que tingui la consideració de lleu, pel que estaria sancionat amb fins a 600 euros, encara que tot queda pendent dels successius debats del projecte.

El PP també ha accedit a que no es consideri infracció -en el projecte figura a la llista de lleus- la pràctica de jocs o d'activitats esportives en espais públics no habilitats per a això, quan hi hagi un risc que es produeixin danys a les persones o als béns.

Segons les mateixes fonts, una altra de les esmenes acceptades permetrà, si finalment s'aprova, que el procediment sancionador caduqui als sis mesos de incoar en els casos en què no hagi estat notificat, i no a l'any com a figura en el projecte. També estan en negociació algunes esmenes de PNB i CiU relatives a les competències autonòmiques en matèria de seguretat de les comunitats amb policia pròpia.

La ponència tornarà a reunir dimarts que ve perquè, previsiblement, el dia 20 el text es pugui debatre en Comissió abans de passar a Ple. De tota manera, l'oposició segueix criticant la celeritat amb què el PP vol tramitar aquesta llei que, segons els portaveus dels grups de PSOE i Izquierda Plural, s'hauria de debatre amb més tranquil·litat perquè afecta de drets fonamentals. En declaracions a EFE, el portaveu a la Comissió de l'Esquerra Plural, Ricardo Sixto, ha assenyalat que el PP segueix mantenint en el text el caràcter "punitiu" de la llei, cosa que és "inassumible".

stats