Botellons menys multitudinaris per la reobertura de les discoteques

Elena diu que el fenomen “s’acosta molt al que ja passava” abans del covid

ARA
2 min
Cua per entrar en una discoteca del Front Marítim de Barcelona l'últim cap de setmana.

BarcelonaDesprés del primer cap de setmana amb les discoteques reobertes a Catalunya, els botellons han perdut pes. Aquest és el balanç del conseller d’Interior, Joan Ignasi Elena, que ha dit que, amb el retorn de l’oci nocturn, s’ha “limitat la intensitat” del consum d’alcohol al carrer. Segons Elena, el fenomen dels botellons “s’ha anat acostant molt al que ja passava” abans del covid, però ha afegit que encara no els permet tranquil·litzar-se: “Ens ha d’ocupar igualment”. Tanmateix, el conseller ha demanat “focalitzar” aquesta problemàtica “amb la dimensió que té” per abordar-la.

Elena també ha pronosticat que, després de la pandèmia, es podrà “gestionar millor” l’espai públic. En declaracions recollides per l’ACN, ha apostat per “generar activitats”, amb els empresaris de la nit i les administracions locals, per “canalitzar aquesta inquietud sensata i raonable de voler tenir oci al carrer”. Els Mossos d’Esquadra han coincidit en dir que la reobertura de les discoteques l’últim cap de setmana ha provocat “la disminució” dels botellons, malgrat que aquest consum de begudes al carrer ha continuat. El portaveu del cos, el comissari Joan Carles Molinero, ha parlat d’una caiguda de les concentracions amb menys persones.

Pel que fa a l’oci nocturn, Molinero ha explicat, en una entrevista a Catalunya Ràdio, que el retorn s’ha fet amb “força normalitat”. L’únic incident que ha destacat el comissari és l’allau de gent que hi va haver a l’entrada d’una discoteca a Sant Cugat del Vallès, que ha definit com “un fet molt concret, molt aïllat i molt localitzat”. Sis persones van acabar ferides després que una multitud de joves s’hagués aplegat al pàrquing i a la zona de cues per accedir al recinte, que va completar l’aforament. Segons Molinero, els Mossos investiguen “quin grau de responsabilitat” pot tenir el local.

“Pèrdua d’autoritat” a la policia

Un altre incident del cap de setmana que investiguen és l’agressió a una patrulla del cos al Barri Gòtic de Barcelona, on un grup va atacar dos agents en una intervenció dissabte a la matinada quan s’hi havien desplaçat per un avís d’una baralla. El portaveu dels Mossos ha assegurat que és “molt preocupant” la “pèrdua d’autoritat” dels agents al carrer perquè han detectat “un increment de violència contra l’autoritat policial”. El comissari ha afegit que els atacs no només es dirigeixen als Mossos, sinó també a les policies locals i a la Guàrdia Urbana.

De fet, els diversos sindicats dels Mossos, així com altres organitzacions de les policies locals, s’han queixat l’última setmana de “l’actual situació de crisi” de la seguretat pública a Catalunya perquè han denunciat una “falta de respecte” cap als agents. Per això han demanat al Govern que defensi la seva feina i els doni ple suport.

stats