JUSTÍCIA
Societat 28/02/2011

Bozal: "Pel català a la justícia, calen més demandes presentades en català"

La consellera s'apunta a la tesi del nou president del TSJC, segons la qual la llengua s'encalla als tribunals per culpa dels ciutadans i no dels jutges

Redacció
1 min

BarcelonaLa consellera de Justícia i el nou president del TSJC, Miguel Ángel Gimeno, estan d'acord: si el català no avança més en la justícia és perquè els ciutadans no ho demanen. Segons ha assegurat Pilar Fernández Bozal en una entrevista a RAC1 aquest dilluns: "El català a la justícia està ben portat, hi ha eines per fer les traduccions que calguin, el que fa falta és que es presentin més demandes en català".

Per reforçar la seva tesi, la consellera s'ha referit a les paraules del nou president del TSJC, Miguel Ángel Gimeno, que aquest diumenge va ser entrevistat a Catalunya Informació. "Jo el sentia ahir i diu que hi ha més sentencies que demandes en català", s'ha exclamat Bozal. "Nosaltres posem eines per fer les traduccions que calgui, no sé per què passa això". I quan els tertulians del programa –Pilar Rahola– li han plantejat que hi ha el temor dels ciutadans que una demanda sigui mal vista si es presenta en català, la consellera ha descartat aquesta possibilitat. "Jo he exercit molt l'advocacia i els jutges no són bel·ligerants, són respectuosos, ells apliquen la llei i saben que el ciutadà té dret a presentar demandes en català", ha afirmat.

stats