Societat 28/04/2016

Els metges britànics recomanen oferir cigarretes electròniques per deixar de fumar

Un estudi del Col·legi de Metges britànic conclou que els cigarrets electrònics són "molt més segurs" que el tabac i que poden ajudar a deixar de fumar

Ara
2 min
El cigarret electrònic pot provocar canvis als pulmons com fa el tabac

BarcelonaUn estudi del Col·legi de Metges britànic assegura que les cigarretes electròniques són beneficioses per a la salut pública del Regne Unit i que són molt més segurs que no pas el tabac. El document de 200 pàgines, i que porta per títol "La nicotina sense fum: la reducció del dany del tabac", anima a fomentar aquest sistema entre els fumadors com un mètode per deixar el tabac.

L'estudi intenta desmentir un dels mites de les cigarretes electròniques, que relacionen el seu ús amb l'entrada al consum de tabac. El document del Col·legi de Metges britànic diu que "els fumadors que utilitzen aquest sistema, amb la prescripció del seu metge de capçalera, són més propensos a deixar de fumar de manera permanent". També recorda que, fins ara, "els no fumadors no han demostrat un gran interès per les cigarretes electròniques, i gairebé no en consumeixen".

Però la sanitat pública del Regne Unit només prescriu algunes firmes de cigarretes electròniques que han passat per uns estrictes controls i que estan autoritzades com a mètode per deixar de fumar. Pocs fabricants compleixen aquesta normativa, i la majoria venen productes orientats bàsicament a satisfer el desig dels usuaris de nicotina sense els additius químics del tabac.

L'estudi també intenta desmentir que les cigarretes electròniques siguin nocives per a la salut. Segons el Col·legi de Metges britànic, les dosis d'ingredients químics que s'inhalen són "molt menors" dels que porta incorporats el tabac. El document reconeix que "és impossible valorar els riscos per a la salut a llarg termini" d'aquest producte, però assegura que les dades disponibles "suggereixen que és poc probable que superin el 5% dels perills associats al tabac".

L'informe admet que cal regular més les cigarretes electròniques i aposta per buscar l'equilibri entre "la seguretat del producte" i la seva promoció entre els fumadors com una "opció alternativa al tabac".

stats