Societat 11/07/2020

Quatre brots amb una quarantena de contagis per covid-19 al barri de la Torrassa posen en alerta l'Hospitalet

A falta de les xifres del Segrià, Catalunya registra 361 casos nous

Germán Aranda Millán / Acn
2 min
Veïns de la plaça Espanyola de Torrassa, aquest matí

BarcelonaEl barri de la Torrassa de l'Hospitalet de Llobregat ha registrat en els últims set dies un important augment de casos de covid-19, passant de tres casos a una quarantena, segons informa el departament de Salut. Aquest augment ha estat provocat per “entre tres i quatre brots familiars” per casos aïllats i per un brot a la residència d’avis, que acumula 10 positius per covid-19, vuit residents i dos treballadors, segons va explicar a l’ARA el propi director del centre, Pere Ardite. Dels 8 usuaris, cinc ja la van passar i arrosseguen el positiu d’abans. Tot i el fort increment, el departament de Salut assegura que les cadenes estan controlades.

Aquests brots, han fet créixer de manera preocupant el nombre d'infectats a l'Hospitalet, passant de tenir 30 casos confirmats de covid-19 a al ciutat a 107. L'alcaldessa de la ciutat, Núria Marín, ha alertat d'aquest "rebrot" i ha fet una crida a la població a "extremar les precaucions" seguint les mesures sanitàries d'ús de la mascareta, respectar la distància social i rentat de mans constant. A més de la torrassa, aquest "repunt" es concentra sobretot a Collblanc i la Florida, tot i que també ha explicat que hi ha algun cas a Pubilla Cases.

Salut està en contacte permanent amb l'Ajuntament de la ciutat, a qui preocupa la velocitat amb què han augmentat els contagis en aquesta zona.

361 casos nous i 9 morts més

En les últimes 24 hores, el departament de Salut ha sumat 361 nous casos de covid-19 a Catalunya en el còmput global, a falta, però, de les dades del Segrià, que encara no han arribat i podrien fer créixer aquesta xifra. Una de les zones sanitàries on més creix és a Barcelona (164 casos nous), seguida de la zona metropolitana sud (101). L'increment registrat divendres respecte a dijous va ser de 774 casos, 413 més que avui. Pel que fa a les defuncions, en el balanç d'avui Salut en suma 9 de noves en el còmput total, la xifra més alta des del 30 de juny, quan en va sumar 20. Des de l'inici de la pandèmia, han mort a Catalunya 12.616 persones, 6.902 de les quals en un centre hospitalari o sociosanitari, 4.112 a una residència i 799 al domicili.

stats