Societat 15/07/2015

El consum moderat de cafè ajuda a prevenir les malalties cardiovasculars, segons un estudi

Segons el treball, les persones que en consumeixen 3 tasses al dia tenen un 21% menys de probabilitats de patir un infart

Ara
1 min
Segons l'estudi el consum moderat de cafè ajuda a prevenir els atacs de cor / GETTY

BarcelonaÉs, juntament amb el te, una de les begudes més populars del món i milions de persones no poden començar el dia o acabar un àpat sense prendre'n un. Molts són, de fet, els que intenten reduir-ne el consum, preocupats per alguns dels efectes associats al consum de cafè, com l'ansietat o els problemes per dormir. Ara, però, un nou estudi suggereix que consumir-ne pot resultar, de fet, beneficiós. Sempre, això sí, que es mantingui en uns nivells moderats.

L'estudi, dirigit per Carlo La Vecchia, un prestigiós catedràtic d'epidemiologia de la Universitat de Milà, arriba a la conclusió que les persones que consumeixen de 3 a 5 tasses al dia tenen menys riscos de patir una malaltia cardiovascular i també de desenvolupar diabetis del tipus 2 (una malaltia que, de fet, incrementa el risc de patir malalties del cor). Les persones que en beuen unes 3 tasses al dia tenen un 21% menys de probabilitats de patir un atac de cor.

Més enllà de constatar que les persones que beuen cafè de forma moderada estan més protegides, l'estudi no apunta quines són les causes que motiven aquesta disminució del risc. Els autors aventuren que la resposta podria estar en els antioxidants, uns components que juguen un paper clau en la salut, ja que ajuden l'organisme a eliminar agents negatius. El cafè conté antioxidants, presents també en la fruita, la verdura, la xocolata, les patates, el vi i el te, entre d'altres.

stats