Temps

L'enfarinada del Montseny després de la calamarsa

Les pluges i el fred han deixat acumulat entre 5 i 10 centímetres de neu al Vallès Oriental i el Maresme

2 min
Nevada al Parc Natural del Monseny, zona de Santa Fe.

BarcelonaLa tempesta de dissabte amb aiguaneu i calamarsa ha deixat aquest diumenge al matí imatges emblanquinades i algunes afectacions de trànsit a la zona de la falda del Montseny. El temporal va afectar el Vallès Oriental i el Maresme i va obligar a tallar la circulació de l'AP-7 a Sant Celoni en els dos sentits durant més de quatre hores. Aquest matí ja no hi havia problemes de circulació i sí, en canvi, una enfarinada de postal al massís.

Nevada al Parc Natural del Monseny, zona de Santa Fe.
Nevada al Parc Natural del Monseny, zona de Santa Fe.
Nevada al Parc Natural del Monseny, zona de Santa Fe.

A poblacions com Sant Celoni i Santa Maria de Palautordera van caure entre 30 l/m² i 40 l/m² i aquest matí s'han acumulat entre 5 i 10 cm de neu a les zones elevades del massís del Montseny. Darrerament, ha estat difícil poder veure situacions com aquesta, que serà una bona notícia pels boscos.

Turó de l'Home nevat de Jordi Rodoreda Rosàs

Tot i l’espectacularitat de les imatges, a hores d’ara les pluges ja han perdut intensitat i s’han anat desplaçant progressivament cap al litoral i el prelitoral de Barcelona, tot i que també descarreguen ruixats al sud de les comarques gironines.

El mal temps també va provocar afectació viària a la C-35 i va obligar a tallar la C-25 en un tram de 34 quilòmetres, entre Folgueroles i Santa Coloma de Farners. Amb aquest escenari, hi ha conductors que s'han passat més de cinc hores atrapats a la carretera.

Vehicles aturats a l'AP-7 a Vallgorguina per una calamarsada.
La calamarsada a l'AP7

De moment, més enllà de les retencions i la sorpresa de diverses persones que han penjat imatges de paisatges emblanquinats a les xarxes socials, no hi ha constància que la calamarsada hagi provocat danys personals o materials.

stats