Cambrils recorda les víctimes del 17-A en el cinquè aniversari dels atemptats

L'alcalde de la ciutat, Oliver Klein, ha reivindicat l'acte per "prevenir l'odi, el terrorisme, la guerra i la desraó"

Ara
2 min
Acte d'homenatge del cinquè aniversari dels atemptats de Cambrils

BarcelonaCambrils ha commemorat aquest dijous el cinquè aniversari dels atemptats del 17-A en un acte d'homenatge a les víctimes. La cerimònia s'ha fet en el Memorial per la Pau que es va instal·lar el 2018 enfront del Club Nàutic, on van atacar els terroristes. A l'acte hi han participat víctimes, familiars i representants de les institucions. L'alcalde de Cambrils, Oliver Klein, ha reivindicat la commemoració per "prevenir l'odi, el terrorisme, la guerra i la desraó".

L'homenatge a les víctimes ha començat a les 11 del matí amb un parlament de Klein. La representació institucional no només ha implicat l'Ajuntament de Cambrils, també la Generalitat de Catalunya, el govern aragonès i espanyol. La cerimònia ha comptat amb la presència de la consellera d'Igualtat i Feminismes, Tània Verge; el president de les Corts d'Aragó, José Javier Sada; la consellera de Sanitat del govern d'Aragó, Sira Repollés, i la delegada del govern espanyol a Catalunya, Maria Eugènia Gay. A més, també hi han assistit els alcaldes de Ripoll (Ripollès), Jordi Munell, i d'Alcanar (Montsià), Joan Roig.

Més enllà de la representació institucional, l'homenatge també ha comptat amb representants dels sanitaris, els bombers, la Policia Local de Cambrils, els Mossos d'Esquadra, la Policia Nacional i la Guàrdia Civil. L'alcalde ha agraït el treball dels cossos de seguretat i ha enviat un missatge perquè la pau "s'imposi davant la rancúnia, l'horror i el dolor".

Fa cinc anys, i després de la massacre terrorista a la Rambla, cinc dels atacants van protagonitzar un segon atemptat a Cambrils. Dalt d'un vehicle, van atropellar fins a set persones al passeig Marítim. Una d'elles, la saragossana Ana María Suárez, de 67 anys, va morir fruit de l'atac i la resta van quedar ferides de diversa consideració. Una patrulla dels Mossos que era al lloc va acabar abatent els terroristes.

A diferència de l'homenatge a Barcelona, l'acte s'ha desenvolupat amb un sentit caràcter intimista, no ha tingut cap incidència i s'ha respectat el minut de silenci. Les víctimes, els familiars, els representats polítics i els cossos de seguretat han fet una ofrena floral amb roses blanques mentre els violoncel·listes Olga Prats i Jesús Valls interpretaven el Cant dels ocells i l'Himne d'Europa. Finalment, tres nens de Cambrils que representaven els joves de la localitat han fet volar diversos globus blancs.

stats