Societat 23/07/2014

Can Vies aconsegueix els 70.000 euros per a la reconstrucció de l'edifici i les despeses judicials

La recol·lecta continua oberta fins que acabi el termini de 40 dies de la campanya

Acn
1 min

BarcelonaL'assemblea de Can Vies i l'assemblea del barri de Sants han aconseguit reunir els 70.000 euros per reconstruir l'edifici autogestionat a través de la plataforma de micromecenatge Verkami. Concretament, ja han recollit 75.405 euros amb la col·laboració de prop de 1.800 mecenes, segons han anunciat aquest dimecres al seu web. Una part d'aquesta quantitat servirà per comprar material de construcció, que no hagi estat aportat voluntàriament i l'altra per pagar les despeses judicials per a la seixantena de detinguts per desordres públics relacionats amb l'enderrocament del centre.

La recol·lecta continua oberta fins a finalitzar el termini de 40 dies que tenen tots els projectes de Verkami i els impulsors de la campanya asseguren que encara "queden moltes recompenses i tota aportació segueix sent benvinguda". Quan acabin les tasques de neteja de runes i els apuntalaments de seguretat per part de l'Ajuntament de Barcelona, s'estudiarà detingudament com es comença a aixecar novament un immoble que ha de recuperar les mateixes funcions que antigament.

Els impulsors de la iniciativa també esperen que l'Ajuntament es replantegi aquest permís temporal, d'entre 24 i 30 mesos, i accepti una modificació del pla previst per deixar que Can Vies es converteixi en un equipament permanent per al barri de Sants.

stats