Societat 30/05/2014

Concentració de suport a Can Vies a Madrid: 30 unitats d'antiavalots, 200 manifestants

La Policia Nacional identifica manifestants i revisa motxilles en una Puerta del Sol blindada

Agències
2 min
Agents de la Policia Nacional controlen els concentrats a la Puerta del Sol en suport de Can Vies / ACN

MadridUnes 200 persones s'han concentrat aquest divendres a la Puerta del Sol de Madrid, seguint la convocatòria a través de les xarxes socials, per donar suport als afectats pel desallotjament de Can Vies de Barcelona. L'escassa assistència contrasta amb el desplegament policial, format per una trentena d'unitats dels antiavalots. Agents de la Policia Nacional han demanat identificar-se a alguns manifestants i els han registrat les motxilles. Amb càntics de "Barcelona llibertat", "Ja n'hi ha prou d'estat policial", i "Llibertat, llibertat, detinguts per lluitar", els manifestants han respost a les peticions d'identificació dels agents.

El moviment del 15-M va néixer a la Puerta del Sol i va ser importat per alguns col·lectius a Barcelona, que es van instal·lar a la plaça Catalunya. Ara, però, les institucions madrilenyes tenen por que el viatge es pugui fer a la inversa, i que els aldarulls que s'han viscut aquests dies a Barcelona després del desallotjament de Can Vies es puguin traslladar a la capital espanyola. Per evitar-ho, la delegació del govern espanyol a Madrid ha blindat la Puerta del Sol de Madrid amb diversos grups d'antiavalots davant la concentració en suport als ocupes de Can Vies de Barcelona. La delegació del govern espanyol preveu que la concentració tindrà un "caràcter violent", tal com ha passat a la capital catalana.

La delegada a Madrid, Cristina Cifuentes, ha assegurat que la concentració d'aquest vespre no ha estat comunicada a la institució i, per tant, "és il·legal, tal com estableix el marc jurídic". Cifuentes ha remarcat que si les manifestacions, a més de ser il·legals per no haver estat comunicades, són violentes són "il·lícites".

Cifuentes ha posat en marxa un dispositiu policial "adequat i necessari perquè no es reprodueixin els successos violents i terribles, com el 22-M". "Hem tingut unes eleccions en què els ciutadans han pogut expressar la seva opinió per la via constitucional reconeguda, com el dret de protesta i manifestació també estan reconeguts constitucionalment", ha assenyalat. "Si hi ha grups radicals que pretenen venir aquí a muntar a Madrid una situació similar a la que hi ha a Barcelona, es trobaran al davant amb les forces i cossos de seguretat de l'Estat", ha advertit. "Tots hem vist les imatges de Barcelona, que són esgarrifoses. A Madrid posarem tots els mitjans al nostre abast per evitar-les", ha afegit.

stats