Societat 11/06/2014

El col·lectiu Can Vies facilitarà l'accés a bombers i operaris municipals per a les tasques de desenrunament

Els ocupes centren "els esforços" a reconstruir l'espai per reprendre "al més aviat possible" l'activitat del centre social

Acn
2 min
Rosa de Foc global

BarcelonaEl col·lectiu Can Vies ha anunciat aquest dimecres que facilitarà "l'accés a bombers i operaris municipals" per a les tasques de treure la runa de l'edifici ocupat. "Vetllarem per al correcte desenvolupament de les tasques de desenrunament de l'espai interior, com ja vam fer perquè poguessin retirar l'excavadora i assegurar l'edifici amb puntals i taules d'encofrar", afirmen en un comunicat. El col·lectiu també assenyala que volen "dirigir els esforços a la reconstrucció de l'espai", que segueix "a bon ritme", asseguren. L'objectiu és reprendre "el més aviat possible" l'activitat del centre social i acollir els col·lectius que es reunien en aquest edifici de Sants, que va ser desallotjat el 26 de maig. El col·lectiu Can Vies espera rebre en els propers dies les conclusions de l'informe tècnic que està elaborant un equip d'arquitectes i aparelladors que avaluen l'estat de l'edifici. També preveu iniciar una campanya de mecenatge col·lectiu aquesta setmana per finançar la reconstrucció de la finca i "les despeses derivades de la repressió". En el comunicat, especifiquen que "reconstruir Can Vies" significa reactivar el centre social, però també "treure en Sergi i l'Ivan de la presó i fer costat a totes les persones que han d'afrontar les conseqüències repressives de la setmana de mobilitzacions al carrer".

El col·lectiu convida a participar a les assemblees dels dimecres i a informar-se de les reunions organitzatives dels grups de treball dels dijous. Durant els darrers dies, persones properes al projecte de Can Vies han netejat l'espai de la finca on abans hi havia la capella per situar-hi una plaça que conceben que sigui per al barri.

Sobre les mobilitzacions que van tenir lloc després del desallotjament, el col·lectiu celebra "el contagi de l'#EfecteCanVies, l'extensió del virus de l'autogestió i de la lluita per defensar els barris i les viles". #EfecteCanVies és l'etiqueta que va tenir un gran impacte al Twitter durant la setmana de protestes en solidaritat a l'ocupació i que ha consolidat aquest concepte més enllà e la xarxa social. A més, feliciten els col·lectius de Can Batlló, ja que aquest dimecres fa tres anys de l'ocupació de l'antic recinte fabril, i també l'Ateneu Popular el Rec del barri del Fort Pienc i l'Ateneu La Porka de Sant Antoni, dos espais barcelonins recentment ocupats.

stats