Societat 01/01/2017

La nit de Cap d'Any: 55 detinguts i 88 positius en alcoholèmia

Els bombers han evacuat preventivament les 250 persones que celebraven l'arribada del 2017 al pavelló municipal de les Borges Blanques per un incendi a l'escenari

Ara
2 min
Celebració de la revetlla de Cap d'Any a la plaça Espanya de Barcelona

BarcelonaEls Mossos d'Esquadra han detingut 55 persones durant el dispositiu especial de la nit de Cap d'Any, que s'ha tancat sense incidents greus, segons el departament d'Interior. Una vintena dels arrestos han tingut a veure amb la revetlla. Els agents de trànsit també han practicat 1.680 proves d'alcoholèmia: una norantena de conductors han donat positiu.

Barcelona ha acumulat la majoria d'incidències destacables de la nit: una baralla a la zona del Port Olímpic ha acabat amb dos ferits lleus, una altra a la sortida del Poble Espanyol s'ha saldat amb tres detinguts i un ferit lleu. Els agents també han arrestat un home al Port Olímpic per robar un telèfon mòbil i un altre a la plaça Espanya per atemptat contra els agents de l'autoritat. Un vigilant de seguretat d'un centre comercial de l'Eixample també ha resultat agredit en un altre incident.

Dispositiu de seguretat durant la nit de Cap d'Any a Barcelona

A Viella, els mossos han detingut tres membres d'una mateixa família de nacionalitat francesa que han provocat una baralla després que no els deixessin entrar en una discoteca. Han agredit els agents que han anat al local, quatre dels quals han quedat ferits lleus.

Deixen la nena sola al cotxe mentre celebren la revetlla

Els mossos van identificar uns pares que havien deixat sola al cotxe la seva filla de 8 anys mentre anaven a celebrar la nit de Cap d'Any en un local d'oci pròxim on tenien aparcat el vehicle a Cerdanyola del Vallès.

Els agents han trobat la menor en bon estat de salut cap a les 4.00. Els pares hauran d'anar a declarar davant del jutge pròximament. Els atribueixen un delicte de desemparament temporal de menors.

Ensurt a la festa de Cap d'Any de les Borges Blanques

Un incendi a l'escenari del pavelló esportiu de les Borges Blanques ha obligat a desallotjar preventivament les 250 persones que celebraven l'entrada d'any, sense que ningú hagi resultat ferit. Quatre dotacions dels bombers han apagat les cortines de l'escenari i dues persones han estat ateses al mateix pavelló per inhalar fum.

El telèfon d'emergències 112 ha rebut durant la nit i matinada més de 3.200 trucades, més de 240 cada hora. Les trucades més nombroses han estat les d'assistència sanitària al domicili, per problemes de sorolls o de música massa alta, intoxicacions etíliques al carrer i avisos de situacions de violència de gènere. Les comarques de Barcelona han aglutinat un 30% de les trucades.

stats