Successos
Societat 09/07/2023

Cap de setmana negre a les platges catalanes: quatre homes moren ofegats amb bandera groga

Tres persones van perdre la vida a la Costa Brava i una a Tarragona

2 min
La platja del Miracle, a tarragona, en una imatge de la passada setmana

BarcelonaMalgrat que hi havia bandera groga a les quatre platges, els banyistes van preferir entrar al mar i l'onatge els va jugar una mala passada. Aquest cap de setmana han mort quatre persones, quatre homes, a les platges catalanes. L'últim, un home de 65 anys que ha perdut la vida mentre es banyava a la platja de l'Estartit, a Torroella de Montgrí (Baix Empordà). Dissabte el fort onatge del litoral va provocar tres morts més, dues a l'Alt Empordà i una al Tarragonès. El funest cap de setmana ha coincidit amb l'inici d'una onada de calor molt forta, que s'accentuarà aquest inici de setmana amb temperatures que fregaran els 40 graus a l'interior del país. Des que va començar la campanya d'estiu, el 15 de juny, ja han mort deu persones a les platges catalanes.

Aquest migdia el servei d'emergències ha rebut l'avís dels socorristes de la platja de l'Estartit: havien tret un home inconscient de l'aigua i li estaven fent maniobres de reanimació per mantenir-lo en vida. S'hi han desplaçat una ambulància del Servei d'Emergències Mèdiques (SEM) i un helicòpter, però no han aconseguit reanimar-lo.

A la Costa Brava van morir dues persones dissabte, un home de 60 anys de nacionalitat cubana a la platja de la Rovina de Castelló d'Empúries i un home de 55 anys a la platja del Salatar de Roses. A primera hora de la tarda també va confirmar-se que un noi indi de 32 anys havia mort ofegat a la platja del Miracle de Tarragona.

L'estat de la mar va fer que dissabte a la tarda hi arribés a haver 25 platges amb bandera vermella i 156 amb groga de les 250 que tenen servei de vigilància, és a dir, que compten amb socorristes.

A més, a la punta de Pinell de Castell-Platja d’Aro, els bombers han hagut de rescatar tres persones de l'aigua. Dues les han tret amb moto aquàtica i una altra, ferida a la zona de roques, l'han hagut de rescatar amb helicòpter.

stats