Societat 17/11/2014

Capturen cinc cadells dels gossos salvatges que van atacar una granja del Segrià

Els agents rurals continuen amb el dispositiu per atrapar els quatre gossos adults, tot i que esperen que no es repeteixin els atacs

Acn
2 min
Els agents rurals comproven que els cinc cadells capturats estiguin bé / ACN

AitonaEls agents rurals han capturat aquest dilluns a Aitona (Segrià) cinc cadells que han donat a llum alguns dels quatre gossos ensalvatgits que han atacat aquests últims dies en dues ocasions el ramat d'ovelles del ramader de Seròs (Segrià), Ramon Agustí. El cap dels agents rurals de Lleida, Llorenç Ricou, ha explicat que van localitzar el cau amb els cadells dissabte al vespre i que els han pogut capturar gràcies a una gàbia que van col·locar amb menjar per atraure'ls.

Està previst que ara els cinc cadells, d'uns dos mesos d'edat, siguin traslladats a la gossera d'Alcanó (Segrià). Els quatre gossos ensalvatgits adults segueixen encara en llibertat tot i els esforços per capturar-los. Ramon Agustí, un ramader de Seròs (Segrià), va denunciar el passat 4 de novembre davant els Mossos d'Esquadra l'atac de què havien estat víctimes més d'un centenar de les seves ovelles per part d'un grup de gossos ensalvatgits. La majoria van morir per asfíxia mentre intentaven fugir i alguna devorada pels gossos. El mateix ramat va patir un nou atac dies després i Agustí denunciava llavors que aquest no era el primer atac ocasionat per aquest grup de gossos.

Els agents rurals, arran d'aquests fets, van posar en marxa un dispositiu per intentar capturar aquest grup de gossos ensalvatgits. "Són massa llestos", asseguren els agents. Tot i això, han col·locat al costat del cau on han trobat els cadells una gàbia amb menjar dins, per si algun d'ells cau a la trampa i els poden atrapar.

Ricou ha explicat que ja sospitaven que era possible que algun dels gossos adults hagués criat ja que això explicaria els atacs al ramat a la recerca de menjar pels cadells. Ara, opinen, després d'haver capturat aquests cadells, els gossos adults ja no tindran tanta necessitat de menjar i per tant esperen que no es repeteixin els atacs. En aquest sentit, el ramader de Seròs afectat, Ramon Agustí, ha assegurat estar una mica més tranquil després d'aquesta captura i espera que els agents rurals puguin acabar atrapant també els quatre gossos adults que segueixen en llibertat.

stats