Societat 24/03/2014

La Casa de l'Aigua, en rehabilitació

L'objectiu és recuperar el conjunt d'edificacions modernistes i dotar Nou Barris d'un nou equipament i un espai on realitzar activitats a l'aire lliure

Ara
1 min
La Casa de l'Aigua, al districte de Nou Barris

BarcelonaInclosa en el Pla especial de protecció del patrimoni arquitectònic del districte de Nou Barris, La Casa de l'Aigua és un conjunt d'edificacions modernistes situat al barri de la Trinitat Nova. Va ser construït per l'arquitecte municipal Pere Falqués en els anys 1915-1917 i tenia la funció de distribuir l'aigua pels barris del nord de la ciutat.

El seu valor arquitectònic ha portat ara a iniciar un seguit de treballs de rehabilitació.En total està prevista una actuació sobre 24.471 metres quadrats, amb un pressupost total de 3,7 milions d'euros i un termini previst per a l'execució de les obres de 12 mesos.

Una de les primeres actuacions que es faran és la reparació de les lesions i l'adequació constructiva dels edificis. S'hi construirà una rampa exterior d'accés al conjunt i una rampa interior que connecta l'edifici de cloració amb la caseta del guarda. També s'hi rehabilitaran els paviments exteriors i s'impermeabilitzarà el mur exterior del dipòsit, així com la reparació d'esquerdes i altres patologies del conjunt.

Un nou equipament

El projecte també inclou el manteniment de l'estructura funcional del conjunt que, alhora, permetrà la simultaneïtat i coexistència de diferents usos cívics. A més de l'adequació dels dos pavellons, es construirà un annex per allotjar una rampa i el vestíbul d'accés a cadascun dels pavellons i al dipòsit. Un altre projecte previst en aquest àmbit és el d'arranjament de l'espai destinat a activitats a l'aire lliure en aquest àmbit, que ocupa una superfície de 20.198 metres quadrats.

stats