Societat 24/05/2015

El Casal Tramuntana, vinculat a l'extrema dreta, anuncia que tanca

Des del centre diuen que ha estat una decisió "consensuada" i que s'ha "acabat una etapa"

Acn
2 min
'Feixistes, ni aquí ni enlloc', clamava una pancarta en una manifestacio pel tancament / ACN

BarcelonaEl Casal Tramuntana, vinculat a grups d'extrema dreta i d'ideologia neofeixista, ha anunciat que tanca. En un comunicat, els responsables de l'entitat diuen que ha estat una decisió "consensuada i meditada" i que s'ha "acabat una etapa". "Després de tres anys i mig de lluita costant el Casal Tramuntana ha decidit cessar la seva activitat a finals d'aquest mes", han indicat. El centre estava situat des del juliol passat al carrer Alcalá de Guadaira, al barri de Sant Martí de Provençals, després que la pressió veïnal i dels moviments antifeixistes haguessin aconseguit que tanquessin el local del carrer de la Independència, obert el gener el 2012 no gaire lluny i en el mateix districte de Sant Martí.

"Són diversos els factors que ens han portat a aquesta decisió, però el principal es basa fonamentalment en la sensació que s'està acabant una etapa i que se n'ha d'iniciar una de nova. Comença una nova etapa i emergiran nous i grans projectes", han assegurat des del Casal Tramuntana. "Tanquem les nostres portes, sí, però la lluita continua", han conclòs des del centre neofeixista, impulsat per membres de PxC, Democracia Nacional o el MSR. La Plataforma Unitat Contra el Feixisme i el Racisme ha estat un dels principals combatents del Casal Tramuntana –l'última ocasió, en una manifestació el 21 de març– i en un breu comunicat ha celebrat el tancament del "centre nazi".

"Per molt que ho intentin disfressar (com ho fan sempre), és evident que no han aconseguit allò que volien quan es van instal·lar a Sant Martí fa uns tres anys", han assegurat. "La seva rendició és una victòria de la lluita veïnal: de la gent del Clot, de la Verneda, i més en general del conjunt de la ciutat", han continuat des de la Plataforma Unitat Contra el Feixisme i el Racisme. "En aquests tres anys hem demostrat la força de la unitat, de la gent normal i corrent, fins i tot davant un nucli dur nazi com el que representa aquest centre", han reblat.

"Celebrem aquesta victòria. N'esperem d'altres demà, quan expulsem els feixistes de diferents consistoris d'arreu del país", ha conclòs l'entitat antifeixista.

stats