Societat 27/10/2011

Els pastissers creuen que vendran menys panellets per la crisi

Cada família es gastarà uns 25 euros de mitjana en una castanyada que rep cada cop més influència del Halloween

Acn
1 min
Els pastissers preveuen vendre 900.000 quilos de panellets aquest 2011 / ACN

TerrassaEls pastissers catalans preveuen que el consum de panellets artesans tindrà un descens lleuger respecte a l'any passat. D'aquesta manera segueix la tendència dels darrers anys per celebrar la castanyada. Tot i això els pastissers confien arribar als 900.000 quilograms venuts per tot Catalunya –xifra similar a la del 2010–, dels quals 690.000 es vendrien a la província de Barcelona. Els panellets més demanats són, de nou, els de pinyons, cafè, ametlla, coco i xocolata, segons ha explicat el president del Gremi de Pastissers de Catalunya, Joan Turull.

Segons explica, una família formada per quatre membres es gastarà uns 25 euros de mitjana. Turull també ha informat que la castanyada rep cada cop més influència de Halloween, de manera que aquest 2011 molts establiments han optat per elaborar panellets amb formes de carbassa, bruixa o vampir. És per això que Turull lamenta que la castanyada típica pugui perdre importància a causa d'aquestes influències externes. Tot i això, creu que la tradició de castanyes i panellets està molt arrelada i que, fins i tot, cada cop compta amb més adeptes: "La base del panellet no afecta cap religió, ja que el massapà el pot menjar tothom", diu.

Segons afirma, el fet que Tots Sants coincideixi en dimarts i que molts ciutadans tinguin festa dilluns podria fer que Girona i Tarragona incrementessin les seves vendes, gràcies a les persones que s'hi desplaçarien per passar la festivitat en les segones residències.

Per Turull, "el futur de les pastisseries es basa en la qualitat dels productes que ofereixen", i sentencia que aquesta és l'única direcció que permetrà al gremi superar la crisi econòmica.

stats