Societat 06/10/2014

La factura del Castor no afectarà el valor del deute d'Enagás, segons l'agència de qualificació Fitch

Enagás serà titular d'un dret de cobrament a la factura mensual que paguen els consumidors durant 30 anys, que cedirà a diverses entitats financeres. Segons Fitch, aquesta solució elimina l'exposició de l'empresa a riscos "financers, legals o regulatoris" relacionats amb els drets de cobrament

Efe
1 min

MadridL'agència de qualificació de risc Fitch ha assenyalat avui que la solució aprovada pel Govern per indemnitzar el magatzem de gas Castor no té impacte en les qualificacions creditícies d'Enagás i Enagás Transport, que segueix en A- (notable) amb perspectiva positiva.

El Govern va aprovar divendres un reial decret-llei pel qual acceptava la renúncia de la concessionària del magatzem subterrani de gas Castor, Escal UGS, societat participada per ACS en un 66,67 %, i fixa una indemnització per a la companyia de 1.350,7 milions.

El mecanisme de pagament dissenyat estipula que Enagás Transport, filial d'Enagás, serà titular d'un dret de cobrament, per part del sistema de gas, amb càrrec a la factura mensual que paguen els consumidors per aquests 30 anys. Enagás cedirà aquest dret a diverses entitats financeres.

En aquest punt, Fitch assenyala que aquesta solució elimina l'exposició de l'empresa a riscos "financers, legals o regulatoris" relacionats amb els drets de cobrament.

Seguim considerant el marc regulador espanyol, afegeix Fitch, amb més risc que d'altres de la UE, però Enagás havia estat consultat abans d'articular aquest acord i la seva exposició és "limitada".

Durant la hibernació del magatzem, Enagás també serà l'administrador de la infraestructura i de les seves instal·lacions associades, una activitat que tindrà una retribució específica per part del sistema gasista.

Fitch també assenyala en el seu informe que aquestes decisions no elevaran el dèficit gasista per al 2014 i 2015, ja que les estimacions del regulador incloïen quantitats superiors per remunerar Castor per la seva entrada en funcionament.

Standard & Poor's (S&P) també ha mantingut la qualificació creditícia d'Enagás.

stats