Societat 18/06/2014

El govern espanyol demana encara més temps per decidir què fa amb el Castor

El secretari d'Estat d'Energia, Alberto Nadal, reitera que necessiten "més informació" per evitar tancar una planta que costa 1.000 milions d'euros però també nous sismes

Mariona Ferrer I Fornells
1 min

SantanderEl govern espanyol continua fent temps per no haver de decidir sobre el futur del magatzem Castor. El secretari d'Estat d'Energia, Alberto Nadal, ha assenyalat que ja han "dedicat molts recursos" per veure si s'ha de tancar definitivament "una instal·lació que costa 1.000 milions d'euros", però encara no en tenen prou. Considera que aquest pas no és una bona idea perquè són unes instal·lacions que en el seu moment semblava que tindrien "una importància fonamental" i que en el futur podrien ser necessàries.

Tot i això, matisa que està clar que "no es pot injectar un metre cúbic més [de gas] sense saber si hi haurà moviments sísmics" perquè la població del sud de Tarragona i de Castelló "no corrin el més mínim risc".

Per això Nadal, que ha intervingut al seminari 'L'Euro que deixa la crisi' a Santander, organitzat per l'Associació de Periodistes d'Informació Econòmica (APIE) i la Universitat Internacional Menéndez Pelayo (APIE), ha reiterat que el govern espanyol necessita "tenir màxima informació" per decidir què fa amb el magatzem.

Indústria ha tancat amb pany i clau alguns dels informes que li han anat arribant en què s'arribava a la conclusió que els terratrèmols a les terres de l'Ebre la tardor de l'any passat van ser resultat de les injeccions de gas a altra pressió. Finalment, però, s'han filtrat a la premsa.

El magatzem de gas Castor, promogut per Escal -una societat controlada per ACS-, ha suspès la seva activitat des del setembre del 2013 després de registrar centenar de petits terratrèmols a la zona.

stats