Societat 26/08/2015

Més de 300 catalans demanen eliminar les seves dades del portal d'infidelitats Ashley Madison

La majoria de peticions rebudes entre aquest 21 i 26 d'agost  procedien de Madrid, seguida de Catalunya i Andalusia

1 min
La pàgina web Ashley Madison

Un total de 320 catalans han sol·licitat en sis dies a la web especialitzada a esborrar continguts d'internet Eliminalia que suprimeixi el seu perfil de les llistes de contactes del portal de relacions extramatrimonials Ashley Madison publicades per pirates informàtics.

Segons ha informat Eliminalia en un comunicat aquest dimecres, la majoria de peticions rebudes entre aquest 21 i 26 d'agost procedien de Madrid (399), seguida de Catalunya (320) i Andalusia (182), davant d'un total estatal de 1.537 sol·licituds.

La companyia també ha detectat que entre aquestes peticions figuren les de 18 personatges públics, mentre que n'ha rebut 50 més de falses de persones que es feien passar per famosos "per provocar un escàndol mediàtic".

A més, Eliminalia ha tingut constància de set matrimonis que han iniciat els tràmits de divorci per aquest escàndol a la xarxa.

Davant la multitud de peticions, l'empresa ha publicat a la seva web un formulari d'ajuda gratuïta per a l'eliminació de dades personals relacionades amb aquest cas.

Entre el dia 19 i el 21 d'agost, Eliminalia ja va rebre 523 sol·licituds a Espanya relacionades amb Ashley Madison, de les quals el 45% provenien de Catalunya, el 32% de Madrid i un 8% d'Andalusia.

El grup de pirates informàtics Impact Team va fer públics comptes de correu electrònic, perfils amb l'altura i pes dels usuaris, adreces i informació de transaccions realitzades amb targetes de crèdit.

Eliminalia ofereix gratis els seus serveis a tot aquell particular que s'hagi vist afectat per aquesta filtració de dades personals, i s'està procedint a l'eliminació i desindexació en els cercadors i en els llocs web on s'han difós les dades.

stats