Societat 19/08/2015

Pengen a internet les dades personals d'usuaris d'una pàgina web per a persones casades infidels

Un grup de pirates informàtics accedeix a les dades de milers d'usuaris de la pàgina web Ashley Madison

Efe
2 min
La pàgina web Ashley Madison

WashingtonUn grup de pirates informàtics ha penjat a internet un arxiu que presumptament conté dades personals i financeres d'usuaris de la pàgina web Ashley Madison, que busca parella a persones casades que volen tenir una relació extramatrimonial.

El 20 de juliol, Ashley Madison va admetre haver estat víctima d'un atac informàtic que va posar en perill la confidencialitat del seus aproximadament 37 milions d'usuaris. Diversos portals tecnològics han publicat aquest dimecres que el presumpte arxiu amb les dades està disponible a internet per descarregar-lo.

Segons la pàgina web Ars Technica, es tracta d'un arxiu BitTorrent que conté 9,7 gigabytes de dades robades, entre les quals hi ha els comptes de correu electrònic, perfils amb l'alçada i el pes dels usuaris, adreces postals i informació relativa a les transaccions efectuades amb targetes de crèdit.

A més, s'hi han inclòs dades robades del portal Established Men, que posa en contacte dones amb homes adinerats i que és propietat de la mateixa empresa que posseeix Ashley Madison, Avid Life Media.

Avid Life Media ha emès un comunicat en què assenyala que es tracta d'"un acte delictiu" i assegura que dedicarà una "gran quantitat de recursos" a mitigar els danys.

Les dades es van penjar, en un primer moment, a la 'web fosca', una part d'internet a la qual no es pot accedir a través dels cercadors convencionals i que només es pot veure amb un navegador especial.

Posteriorment, el grup de pirates informàtics autobatejat com a Impact Team va penjar l'arxiu disponible per a tots els usuaris en un BitTorrent.

"Ara tothom pot veure les seves dades [d'Ashley Madison]. Recorda que aquest portal és una estafa amb milers de perfils de dones falsos", ha indicat Impact Team en penjar la informació robada.

stats