Societat 14/03/2020

Catalunya arriba als 715 casos de coronavirus i registra vuit morts

El focus d'Igualada creix fins als 70 contagiats, 41 dels quals són professionals sanitaris

G.g.g.
1 min
Entrada de l'Hospital Clínic (carrer Villaroel).

BarcelonaEl degoteig de casos de coronavirus a Catalunya s'accelera: el departament de Salut ha anunciat aquest dissabte 206 positius nous, que eleven fins a 715 els contagis confirmats al país. El Govern també ha informat que en les últimes hores han mort dues persones més, dues dones amb patologies prèvies i d'edat avançada. En total, s'han registrat vuit víctimes mortals relacionades amb l'epidèmia, tres de les quals van contagiar-se al brot d'Igualada que va obligar a confinar els habitants de la conca d'Òdena. Tots els difunts tenien edats compreses entre els 71 i els 86 anys.

Salut també ha detallat que, del total d'afectats, 41 tenen un pronòstic greu i que els professionals sanitaris representen el 10% dels positius: dels 715 contagis notificats, 65 corresponen a treballadors del món de la Salut. La gran majoria (41) s'han encomanat a l'Hospital d'Igualada, on la xifra de contagis ja arriba als 70 casos, quatre dels quals ingressats a cures intensives.

El director de l'Agència de Salut Pública de Barcelona, Xavier Llebaria, ha al·legat aquest dissabte que l'augment de contagis és una situació "esperable", ja que el virus viu una fase d'expansió arreu del país. "Es treballa de manera coordinada per contenir la propagació i aïllar els positius", va afirmar. Les proves ràpides de diagnòstic, però, no es poden fer a tothom i Llebaria va reiterar que el protocol només ho indica en el cas de tres col·lectius prioritaris: els malalts greus, els professionals sanitaris i les persones que treballen amb persones vulnerables.

stats