Societat 31/10/2017

Catalunya continua liderant l'arribada de turistes a l'Estat tot i els atemptats

Entre els mesos de gener i setembre d'aquest any han arribat 15,7 milions de visitants estrangers

Ara
1 min
¿És possible recuperar la  Rambla per als barcelonins?

MadridEspanya va rebre, entre els mesos de gener i setembre d'aquest any, més de 66,1 milions de turistes internacionals -38 milions dels quals durant la temporada d'estiu- i Catalunya va liderar l'arribada de visitants estrangers amb 15,7 milions de turistes. Tot i l'impacte dels atemptats de Barcelona i Cambrils del 17 d'agost, Catalunya va mantenir el lideratge en matèria turística i va captar el 7,8% de les arribades. La segona posició del rànquing l'ocupen les illes Balears, amb 12,8 milions de turistes. Així es desprèn de l'enquesta Frontur de moviments turístics que elabora l'Institut Nacional d'Estadística (INE).

L'arribada al conjunt de l'Estat de més de 66 milions de turistes estrangers suposa un increment del 10,1% respecte al mateix període del 2016. Entre els principals països emissors destaca el Regne Unit, amb gairebé 15,4 milions de turistes i un increment del 7,8%. El segueixen Alemanya, amb prop de 9,6 milions de turistes i un creixement del 7,5%, i França, amb més de 9,3 milions de turistes i un augment de l'1,5%.

Pel que fa al mes concret de setembre, van arribar al conjunt de l'Estat 8,8 milions de turistes internacionals, xifra que suposa una pujada de l'11,4% amb relació a l'any anterior tot i el possible efecte dissuasiu dels atemptats a Catalunya.

stats