Societat
Societat 02/10/2011

Catalunya té 30.424 famílies monoparentals reconegudes

Des d'octubre de 2009, els nuclis monoparentals tenen la possibilitat d'accedir a un títol equiparable al de famílies nombroses

Acn
2 min

30.424 famílies monoparentals tenen el títol de família nombrosa des que el 21 octubre del 2009 es va aprovar el decret que ho regula. El 2010 van accedir-hi 15.098 unitats familiars i fins al juny del 2011 s'hi van sumar-ne 8.012 més.

Des de l'entrada en vigor del decret s'han multiplicat per quatre les famílies que compleixen els requisits per accedir al títol. Les nombroses (han de tenir tres fills o més) arriben a les 97.239, però també s'hi han sumat les famílies monoparentals que tenen la possibilitat d'accedir a un títol equiparable al de les nombroses; més de 30.000 famílies ja han demanat el títol, per al qual s'han de complir requisits relacionats amb el nivell de renda que té el progenitor que viu amb el fill.

Ramon Terrassa, secretari de Família, explica que l'objectiu del Govern és continuar donant suport a les famílies monoparentals "en la mesura de les possibilitats reals i sense posar en perill l'estat del benestar", però reconeix que la prioritat és potenciar la natalitat i el model de família nombrosa. "Les famílies que tenen fills fan una aportació a la societat, això és indubtable ", ha declarat el secretari. Per això ha assegurat que el Govern "mantindrà i estimularà els ajuts a les famílies en situació de risc i promourà la natalitat i les famílies que tenen fills".

Entre els avantatges de tenir el títol de família nombrosa o monoparental hi ha els descomptes en certs establiments. El Govern ha actualitzat el web a través del qual es poden consultar els equipaments que fan rebaixes, de tal manera que la família pot buscar per província, municipi i tipus d'activitat, entre d'altres.

stats