Societat 23/01/2012

Catalunya perd capital humà

Els analistes alerten del perill que implica el primer saldo migratori negatiu de la dècada

Joan Serra
1 min
FUTUR FORA DE CATALUNYA  Milers de ciutadans, autòctons i d'origen estranger, han fet  el pas d'emigrar a la recerca  de noves oportunitats.

Barcelona"Estem perdent capital humà, i això ens hauria de preocupar molt". La reflexió és de Ricard Zapata-Barrero, director del Grup de Recerca Interdisciplinari sobre Immigració de la Universitat Pompeu Fabra (UPF) i assessor del Govern en aquesta matèria. Per primer cop en l'última dècada, el saldo migratori de Catalunya –la diferència entre la població que arriba i la que marxa– ha estat negatiu, segons les últimes dades de l'institut d'estadística espanyol (INE). El país ha perdut 36.313 habitants durant l'any 2011 després d'haver paït l'arribada de més d'un milió de persones entre 2000 i 2010.

I encara n'hi ha més, perquè entre l'1 i el 4 de febrer el govern del Quebec serà a Barcelona per captar talents catalans perquè hi vagin a treballar. El govern català signarà un conveni amb les autoritats quebequeses perquè creu que és una oportunitat per teixir lligams de negoci per a les empreses catalanes.

Podeu llegir la informació a l'ARA PREMIUM.

stats