Societat 07/11/2013

Cau un 80% la dispensació de medicaments amb recepta electrònica per la vaga de farmàcies

El Consell de Col·legis de Farmacèutics de Catalunya ha qualificat "d'espectacular" el seguiment de la vaga, amb unes xifres que coincideixen amb les del departament de Salut

Lara Bonilla
1 min
Les farmàcies estan tancades fins a la tarda

BarcelonaLa vaga de farmàcies està tenint un efecte important. Durant l'estona que la majoria han estat tancades ha caigut un 80% la dispensació de medicaments amb recepta electrònica, cosa que el Consell de Col·legis de Farmacèutics de Catalunya ha qualificat "d'espectacular".

Aquestes xifres concorden amb les que ha donat el departament de Salut en un comunicat: "En total han estat dispensades unes 29.847 receptes a càrrec del Servei Català de la Salut, la qual cosa comporta que hi ha hagut una activitat del 20% respecte de l'activitat habitual en el mateix tram horari".

Durant la concentració dels farmacèutics catalans, el president del Consell, Jordi de Dalmases, i el president de la patronal, Antoni Torres, han llegit un manifest en què asseguren que no poden "seguir assumint el cost dels fàrmacs" que estan dispensant cada dia als ciutadans. "Aquesta és una responsabilitat de l'administració pública", han afegit.

També han demanat al govern espanyol que en el consell de ministres de demà s'aprovi pagar l'ICO proveïdors. "Els farmacèutics i els ciutadans ho necessitem. No podem esperar més", diuen. Les farmàcies ja no poden pagar els medicaments més cars.

De Dalmases i Torres s'han reunit amb la delegada del govern espanyol per lliurar-li el manifest.

stats