Societat 15/08/2015

Sacrifiquen al carrer el cavall d'una calessa per a turistes que va desmaiar-se per un cop de calor a Barcelona

L'organització animalista FAADA ha iniciat una campanya per demanar que es prohibeixin els carruatges amb cavalls

Ara
2 min
Una imatge del cavall sacrificat ahir a Barcelona / FACEBOOK FAADA

BarcelonaL'organització animalista FAADA ha iniciat una campanya a Change.org per demanar que es prohibeixin els carruatges amb cavalls a Barcelona, després que aquest dijous un veterinari sacrifiqués un cavall que s'havia desmaiat al carrer per un cop de calor, segons denuncia la mateixa associació.

"Ahir, un cavall utilitzat per passejar turistes va ser sacrificat després de desplomar-se a Montjuïc a causa d'un cop de calor. Els testimonis informen que els propietaris van intentar a la força que l'animal s'aixequés durant dues hores, i es van negar a trucar a un veterinari que aparentment no volien pagar", explica FAADA al seu Facebook.

"Els policies que van acudir al lloc dels fets també van al·legar no tenir contacte amb veterinaris, i només els veïns van intentar ajudar l'animal, donant-li aigua en un intent gairebé impossible d'hidratar-lo", continua el text. Després de molta insistència, segons els testimonis, finalment es va fer venir un veterinari, que, "sense ni tan sols intentar posar sèrum fisiològic a l'animal, als 10 minuts va decidir sacrificar-lo".

L'Ajuntament obrirà un expedient

La Guàrdia Urbana de Barcelona va obrir immediatament diligències per maltractament animal i el departament de Protecció Animal de Barcelona obrirà un expedient que traslladarà a la Generalitat de Catalunya per la via administrativa, segons ha comunicat l'Ajuntament aquest dissabte. "El veterinari va practicar l’eutanàsia per evitar patiment innecessari, i tot i que s’estan investigant les causes, el seu mal estat podria ser per un cop de calor", diu el text.

La tinent d’alcalde d’Ecologia, Urbanisme i Mobilitat, Janet Sanz, ha declarat que presentaran "un expedient a la Generalitat perquè fets com aquest, que evidencien un maltractament evitable, no es tornin donar a la nostra ciutat". I ha afegit: "Estudiarem les mesures corresponents per evitar que aquesta situació es pugui reproduir en una ciutat com Barcelona, que és i vol seguir sent un referent en la defensa i la protecció animal".

Mallorca també protesta per les calesses

"És inadmissible que en una ciutat que es considera amiga dels animals passin coses com aquestes", diuen des de FAADA, i insten a prohibir aquesta pràctica d'explotació animal.

La mateixa petició està en marxa a Palma de Mallorca, on el 8 d'abril un cavall que tirava d'una calessa va desmaiar-se sobre l'asfalt, víctima d'un cop de calor. Precisament ahir l'Ajuntament va anunciar que faria anàlisis de sang als cavalls per saber amb exactitud quin és el seu estat de salut.

stats