Societat 03/05/2018

El CDR de Tunísia dona suport al professor d'El Palau que es va enfrontar amb el periodista d''El Mundo'

Javier Negre va acusar Josep Lluís del Alcázar d'estar vinculat amb els CDR catalans

Ara
2 min
El CDR de Tunísia dona suport al professor d'El Palau que va enfrontar-se amb el periodista d''El Mundo'

BarcelonaEl Comitè de Defensa de la Revolució de Regueb (Tunísia) ha donat suport al portaveu dels professors investigats per presumptes delictes d'odi per haver adoctrinat a les aules. Hajji Mounir, professor de secundària, sindicalista de la UGTT i membre d'aquest CDR, ha enviat un missatge a Josep Lluís del Alcázar per transmetre-li el seu suport. El vídeo arriba després que Del Alcázar s'enfrontés en un tens debat a Antena 3 al periodista del diari 'El Mundo' Javier Negre, que va publicar els noms i les fotos dels nou professors investigats. Negre li retreia la seva vinculació amb els CDR, pensant-se que eren els grups independentistes a favor de la República.

"Vull expressar el nostre suport i la nostra solidaritat cap a un company que apreciem molt. Estimat Josep Lluís, t'enviem tot el nostre suport del nostre sindicat, en nom dels professors de secundària, els mestres de primària i els membres del CDR (els Comitès de Defensa de la Revolució), els joves aturats i les famílies de les víctimes que van ser assassinades en la lluita contra la dictadura [el 2010-2011]. Tu els vas visitar i els vas donar suport. Has demostrat humanitat, tolerància i simpatia. En resum, has sigut un gran home, un bon mestre i un gran company", afirma Mounir en el vídeo.

Els Comitès de Defensa de la Revolució es van formar a Tunísia el desembre i gener del 2010 en la revolució que va enderrocar el règim de Zine Abidine Ben Ali el 14 de gener del 2011. A les poblacions del sud del país, les més empobrides van arribar a constituir un poder paral·lel popular que va gestionar els municipis fins al procés de transició.

Un tens debat que es fa viral

El vídeo de Mounir arriba després de l'enfrontament entre Del Alcázar i Javier Negre, el periodista que va publicar les imatges dels nou docents. "Tinc aquí un cartell d'una conferència: 'Suport als processos revolucionaris en el món àrab', on participa un tal Josep Lluís Alcázar, que vostè deu conèixer, convidat dels CDR, Comitès de Defensa de la República! És veritat? Ha anat vostè a una conferència com a representant dels CDR?" El docent, després d'algunes interrupcions del periodista, afirma: "Em van convidar a donar suport al poble de Tunísia contra una dictadura. Sí senyor. Contra la dictadura de Ben Alí. I vaig estar molt orgullós de ser-hi convidat i d’explicar-ho després aquí. Quan vostè veu la sigla CDR perd el món de vista".

stats