DESIGUALTAT
Societat 26/01/2019

Un centenar de veïns de la Mina es manifesten per denunciar els talls de subministrament que pateixen

Han bloquejat la circulació d'autobusos i del tramvia entre la Mina i Barcelona

Gemma Garrido Granger
1 min
Un centenar de veïns de la Mina es manifesten per denunciar els talls de subministrament que pateixen

BarcelonaAl ritme de crits com ara "Volem llum" i del soroll d'una cassolada, un centenar de veïns del bloc Venus de la Mina (Sant Adrià de Besòs) han bloquejat aquest dissabte des de les 5 de la tarda la circulació d'autobusos i del tramvia entre la Mina i Barcelona, a l'altura del parc del Besòs amb el carrer Cristòfol Moura.

L'objectiu dels veïns és denunciar públicament els talls de subministrament de llum que han patit últimament i que, asseguren, són molt freqüents i arbitraris. Els últims talls de què es queixen van tenir lloc ahir mateix: la companyia Endesa va enviar operaris per verificar si es cometia frau elèctric en uns 200 pisos del barri. Després de quatre hores d'inspeccions, l'empresa va interrompre el servei elèctric en més d'un centenar de pisos.

"Fa un mes que Endesa ens talla la llum entre set i vuit hores. Ara nosaltres tallem la circulació per exigir-los que donin la cara i per fer-nos sentir", explica a l'ARA una veïna que demana mantenir l'anonimat. I és que a la concentració la paraula que més es repeteix és 'vergonya'. Els veïns retreuen a Endesa, però també a l'ajuntament de la ciutat, el tracte discriminatori que pateix aquest barri de Sant Adrià.

La manifestació s'ha donat per acabada quan passaven vint minuts de les sis de la tarda, però els veïns no descarten que les protestes continuïn dilluns.

stats