Societat 18/04/2017

Diversos científics s'uneixen per acostar la ciència a la població

Aquest dimarts s'ha presentat la nova Associació Catalana per a la Divulgació Científica

Ara
1 min
Els membres de la junta de la nova Associació Catalana per a la Divulgació Científica integrada per Salvador Macip, Carlos F. Sopuerta, Sebastià Xambó, Àngels Yécora, Esteve Guerra, Toni Hernàndez i Anna Maria Puig

Barcelona"Trencar la barrera entre ciència i societat". Aquest és l'objectiu de la nova Associació Catalana per a la Divulgació Científica (ACDIC), que es va constituir el 7 de febrer i que aquest dimarts s'ha presentat oficialment a l'Institut d'Estudis Catalans (IEC). Diversos científics s'han unit per treure la ciència dels laboratoris, acostar-la a la població i alhora conscienciar la societat de la importància i els beneficis de la matèria.

El president de l'ACDIC, Salvador Macip, que és metge, investigador i escriptor, ha assegurat que la nova associació vol "explicar què s'està fent als laboratoris d'una manera planera". L'any passat, alguns dels membres de l'entitat ja van posar en marxa unes jornades de divulgació a Figueres que enguany tindran la segona edició. La primera edició del Science Needs You! va centrar-se en la relativitat. Aquest 28 d'octubre s'abordaran les fronteres de la biomedicina.

Els responsables de l'associació expliquen que en matèria de divulgació científica encara queda molt camp per recórrer. Segons l'últim informe de la Fundació Espanyola per a la Ciència i la Tecnologia, una quarta part de la població de l'Estat creu que el Sol gira al voltant de la Terra, i un 30%, que els humans van arribar a conviure amb els dinosaures. Tot i així, l'associació destaca que els enquestats cada vegada demostren més interès per la ciència, especialment els més joves.

stats