Seguretat
Societat 24/02/2022

Una de cada cinc dones ha patit assetjament fent esport pel carrer a Barcelona, segons el RACC

Més de la meitat dels casos passen de nit i en carrers mal il·luminats o amb poca gent

Ara
1 min
Un grup de dones en ple entrenament de running per a la Cursa de la Dona

BarcelonaUn 19% de les dones asseguren que han patit assetjament mentre corrien fent esport per Barcelona. La xifra de dones que manifesten aquesta inseguretat és més del doble que la dels homes (9%), segons una enquesta feta a més de 1.000 persones pel Reial Automòbil Club Catalunya (RACC) i Zurich Assegurances.

Aquestes situacions, siguin físiques o verbals, es produeixen més als carrers mal il·luminats i amb poca gent (38% en el cas de les dones i 29% en el dels homes). El 56% dels casos cap a les corredores s'han produït al vespre o a la nit. De fet, el 19% de les dones diuen que podrien abandonar la pràctica per aquest motiu, enfront del 10% dels homes.

La pràctica totalitat de les corredores (94%) prenen mesures de seguretat personal, com ara evitar vies poc il·luminades i solitàries, triar franges horàries amb gent i anar acompanyades. També ho fan el 74% dels homes.

Montjuïc i Collserola, els llocs més insegurs

L'estudi s'ha centrat en set zones de la ciutat habitualment concorregudes per corredors, i els punts que les dones troben més insegurs són el Parc de Montjuïc (78%) i Collserola (75%). El lloc considerat com a més segur a la nit és l'avinguda Diagonal, encara que un 28% de les dones la continuen considerant insegura, seguit de Gran Via, tot i que és molt insegura per al 36% de les dones.

stats