Societat 06/05/2012

Unes cinquanta persones fan un mural contra l'enderroc de Vil·la Urània

Bona part han estat nens, exalumnes del parvulari que hi va haver a la casa de l'astrònom Comas i Solà fins al 2010

Efe
1 min
Aquest matí, mural fet pels nens que van anar al parvulari a Vil·la Urània, actiu fins al 2010/JANA PÉREZ

BarcelonaUna cinquantena de persones han participat avui en la realització d'un mural reivindicatiu en contra de l'enderroc de la "Vil·la Urània", un edifici que durant anys va ser el parvulari de l'escola Reina Violant i que l'astrònom Josep Comas Solà va llegar a Barcelona per a usos culturals.

Un dels portaveus dels organitzadors de l'acte, Jordi Altarriba, ha explicat a Efe que els ha arribat una informació en el sentit que l'Ajuntament té la intenció d'iniciar demà l'enderroc de l'immoble "incomplint el desig de Comas i Solà, que volia que la vila tingués usos culturals i pedagògics".

Els familiars de l'astrònom tenen previst personar-se davant el jutjat de guàrdia per denunciar aquest projecte per "l'incompliment de les condicions que Josep Comas va deixar".

L'associació de mares i pares de l'escola Reina Violant, parvulari es va ubicar a la Vil·la Urània fins fa uns quants anys, considera "intolerable" l'enderroc d'aquest espai i considera que al jardí es podrien dur a terme tota mena d'activitats, des de tallers científics fins a una escola de música.

Demà està prevista una nova concentració, a les 8.00 hores, "per intentar aturar aquest despropòsit", segons Altarriba.

stats