Societat 18/08/2013

70.000 assistents, 100 milions d'euros: el Circuit tanca amb rècords

Més de 70.000 persones de diferents països consoliden el festival, que deixa 100 milions d'euros a Barcelona

Efe
2 min

BarcelonaEl Festival Circuit de Barcelona, deu dies d'activitats de dia i nit enfocades al públic homosexual que conclouen aquest diumenge, ha batut en aquesta cinquena edició el seu rècord d'assistència, en superar els 70.000 participants. Fonts d'aquest certamen han confirmat a Efe que s'han superat les xifres de l'any passat, quan l'esdeveniment va reunir 70.000 persones. El Circuit es consolida així com un festival de referència mundial per a gais i lesbianes, però de cara a la pròxima edició els seus organitzadors es plantegen fer-lo encara més internacional, amb accions de promoció en països com Austràlia o Àsia, i sospesen allargar-ne també la durada.

El 80% dels participants en el Circuit ja són estrangers, davant del 70% de l'any passat, amb els Estats Units i el Brasil com a principals països d'origen dels visitants. Si en anteriors edicions el Circuit era bàsicament un festival europeu, aquest certamen, organitzat per la promotora d'oci Matinée Group, és cada vegada més internacional i atreu gais i lesbianes de països com Egipte, el Líban, Rússia, Austràlia i fins i tot de Tailàndia i la Xina. Una assignatura pendent del Circuit és que les lesbianes representen només un 10% dels participants, per la qual cosa l'organització del festival es proposa ampliar la seva presència en pròximes edicions.

Els participants en el Circuit arriben a Barcelona atrets per l'ambient tolerant de Barcelona, pel seu clima i per factors com l'oferta lúdica del Circuit, que cada vegada potencia més les activitats festives diürnes. Però al marge de les activitats del Circuit, el mateix festival té un important impacte econòmic a Barcelona i la seva àrea metropolitana: uns 100 milions d'euros.

Els organitzadors del Circuit calculen que els seus participants, de més de seixanta nacionalitats diferents, gasten de mitjana uns 250 euros per persona i dia, i estimen que l'esdeveniment, que beneficia hostalers i comerciants, entre d'altres, implica la creació de fins a 300 llocs de treball directes i uns 600 d'indirectes. De fet, els organitzadors calculen que els comerços de l'anomenat Gaixample, la zona gai de l'Eixample barceloní, han duplicat, triplicat i fins i tot multiplicat per quatre la seva facturació aquests dies. El Circuit ha modificat aquest any les seves dates per no coincidir amb el Ramadà, una prova més de com n'és d'internacional aquest festival gai.

Les activitats del Circuit, que va arrencar el 8 d'agost, acaben aquest diumenge amb una festa que, en el cas dels nois, se celebra a la discoteca Razzmatazz de Barcelona, i en el de les noies, al Complex Esportiu de l'Hospitalet Nord.

El principal esdeveniment diürn del Circuit Festival es va produir el passat 13 d'agost, quan milers de persones procedents d'arreu del món van acudir al parc aquàtic d'Illa Fantasia a Vilassar de Dalt (Maresme) per celebrar el 'Water park day'.

stats