Societat 28/07/2014

CiU i PSC limitaran nous hotels, botigues de 'souvenirs' i restaurants a la Rambla

Collboni anuncia un preacord sobre el pla d'usos d'aquesta zona

Efe
1 min

BarcelonaL'alcaldable del PSC, Jaume Collboni, ha anunciat aquest dilluns que el grup socialista ha arribat a un preacord amb el govern de CiU sobre el pla d'usos de la Rambla que, entre d'altres coses, comporta que no s'incrementaran ni els hotels ni les places hoteleres a la zona. A la Rambla hi ha 40 establiments hotelers que sumen 3.965 places, i hi ha 51 edificis susceptibles de poder-se destinar a aquest ús. Amb 1.033 residents, només una de cada quatre persones que dorm a La Rambla és veí d'aquest passeig.

Amb aquest preacord, el govern municipal està en condicions d'aprovar inicialment el pla d'usos que ha de regular l'activitat econòmica a la Rambla en la seva reunió de dimecres que ve, en la que es tractarà el tema, segons han confirmat fonts municipals. Des del passat 11 de juny està en vigor una suspensió per un any de l'atorgament de les llicències d'obertura a La Rambla de bars, restaurants, botigues d'alimentació, hotels i locals de concurrència pública per elaborar un pla que reguli aquest àmbit i restringeixi algunes activitats per saturació.

Collboni ha destacat que és el primer acord significatiu al qual arriba el PSC amb CiU i ha puntualitzat que s'ha assolit "perquè ve a les nostres posicions: no més hotels, no més terrasses, no més botigues de 'souvenirs' i repensar en clau ciutadana, no en clau de turista, perquè la Rambla sigui un passeig de veritat". Respecte a la desena d'antigues ocelleries, la supressió de les concessions de les quals està als tribunals, Collboni ha considerat que "els xiringuitos ignominiosos de 'souvenirs' i tiquets han de marxar. Si no s'aconsegueix per la via judicial serà per la extrajudicial".

stats