SOCIETAT
Societat 25/09/2013

CiU acusa Wert i UPyD de caminar cap a un model educatiu "anterior a la democràcia"

Martí Barberà creu que el ministre d'Educació "està sol i acorralat" i busca aliats "que no li convenen ni a ell ni a Catalunya"

Acn
2 min

BarcelonaEl portaveu de CiU a la Comissió d'Educació del Congrés dels Diputats, Martí Barberà, ha advertit aquest dimecres que la seva formació s'oposarà frontalment a qualsevol acostament del ministre d'Educació, José Ignacio Wert, i d'UPyD cap a models "anteriors a la democràcia" en matèria educativa.

Reacciona d'aquesta manera a la negociació entre els dos grups parlamentaris per incorporar a la llei de millora de la qualitat de l'educació (Lomce) que es tramita al Congrés una esmena que estableix que el castellà serà llengua vehicular a tot l'Estat. Segons ha afirmat, el ministre d'Educació "està sol i acorralat", i per aquest motiu busca aliats "que no li convenen ni a ell ni a Catalunya".

En declaracions als passadissos del Congrés, Barberà ha recordat que CiU segueix oposant-se a la redacció original de la disposició 38 de la Lomce, que és la que estableix que les administracions han de garantir el castellà a les aules, en el marc d'una llei que en el seu conjunt és "un atac al model lingüístic català i al model d'escola de Catalunya".

Segons Barberà, Wert busca ara al Congrés un acostament a UPyD perquè està "sol" en la defensa de la seva llei i té en contra tota la comunitat educativa. Aquesta, ha dit, "no és una llei de millora" de l'educació, sinó "una llei ideològica" que busca un canvi de model "contra un estat plurinacional que respecti per igual les llengües cooficials".

El portaveu d'Educació ha recordat que el model d'immersió funciona a Catalunya sense cap problema i des del respecte al castellà. "El que sempre hem volgut és que el castellà i el català es dominin sempre al territori, amb els mateixos drets i deures per a totes les persones que viuen, treballen i són a Catalunya", ha dit.

stats