Societat 18/11/2015

Les ciutats del futur se citen a Barcelona

L’Smart City Expo World Congress reuneix representats de 500 ciutats que mostren les seves innovacions tecnològiques

Ara
2 min

BarcelonaReductors de velocitat de ferro que s’enganxen amb ciment a l’asfalt i fan impossible que els robin; tapes de claveguera que porten un sensor que, en obrir-se, avisa una central per controlar-ne l’obertura, o aplicacions mòbils que permeten avisar la família quan una persona gran es troba malament. Són algunes de les nombroses propostes innovadores que es mostren a l’Smart City Expo World Congress.

L’exposició concentra innovacions en l’àmbit de la mobilitat, l’eficiència i les noves tecnologies, liderades per uns aparells molt comuns en la nostra vida diària: els telèfons mòbils. “Els smartphones et permeten, per exemple, circular amb Bicing i saber quines estacions estan plenes i quines estan buides, o evitar fer voltes per trobar aparcament. Totes aquestes aplicacions ajuden a fer una ciutat més eficient i més sostenible. Crec que el millor invent per a les smart cities és el telèfon mòbil”, indica el director de l’Smart City Expo World Congress, Ugo Valentí.

L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha inaugurat aquesta cinquena edició de l’Smart City Expo World Congress i ha volgut destacar que és important que les noves tecnologies ajudin, realment, la ciutadania. “Smart city és un concepte que ha de tenir contingut i s’ha d’encabir en el marc d’una estratègia de ciutat on, de forma democràtica i entre tots, hem d’establir quines han de ser les prioritats al servei de les quals s’han d’introduir aquestes noves tecnologies”, ha explicat Colau.

L’Smart City Expo World Congress reuneix enguany 70 empreses de nova creació del camp de l’eficiència energètica i les ciutats intel·ligents i hi participen més de 500 ciutats de tot el món, que mostren com volen ser en el futur i què estan fent per arribar-hi.

Protagonisme de les empreses locals

L’Ajuntament de Barcelona té un estand a l’Smart City Expo World Congress realitzat amb criteris d’ecodisseny i en què es vol donar protagonisme als emprenedors que es troben en aquest estand. En concret, s’hi aplegaran una vintena d’empreses locals amb projectes innovadors, que ocupen 440 persones en total i tenen una facturació agregada de 40,5 milions d’euros. Més de la meitat d’aquestes empreses han rebut el suport de l’Ajuntament a través de Barcelona Activa.

stats