Societat 19/07/2014

El club cannàbic clausurat per blanqueig de capitals assegura que la seva activitat era "lícita"

Es defensa en un comunicat després que un jutjat de Barcelona ordenés bloquejar 60 comptes bancaris, dissoldre un total de set empreses vinculades amb la seva activitat i arrestar quatre responsables de l'entitat

Agències
2 min

BarcelonaL'associació cannàbica Airam, que aquest divendres va veure com les seves seus a Barcelona i Castelldefels quedaven clausurades per un presumpte delicte de blanqueig de capitals, defensa que la seva activitat era "lícita".

En un comunicat dirigit als seus socis, l'entitat ha explicat que treballava amb diferents empreses que donaven servei a l'organització, i que els pagaments que es feien a aquestes companyies "no poden ser considerats blanqueig de capital, sinó una partida més dels comptes de resultats".

El club es defensa després que el jutjat d'instrucció 5 de Barcelona ordenés bloquejar 60 comptes bancaris, dissoldre un total de set empreses vinculades amb l'activitat del club i arrestar quatre responsables del club, que compta amb més de 10.000 afiliats i uns ingressos anuals d'1,5 milions d'euros.

La investigació va començar el 2012 després de detectar que l'associació tenia un nivell de facturació molt elevat que no es corresponia amb la seva activitat, segons els Mossos d'Esquadra. El club ha explicat que és una associació gran en nombre de socis i "és normal que les xifres que es manegen també ho siguin i puguin escandalitzar algú, però això no significa que no puguin ser demostrades", i ha asseverat que l'associació no té lucre i reinverteix el seu superàvit.

El comunicat afegeix: "Som conscients que estem sent caps de turc d'un procés de regulació que està en marxa i que inclou en agenda una reunió en el Parlament de Catalunya uns dies després" de la intervenció policial i judicial. Els membres de l'associació consideren que les detencions i el tancament dels seus locals responen a la voluntat que el procés de regularització "no vagi endavant i segueixi sent el mercat negre el que proveeixi els usuaris" del cànnabis.

stats