SOCIETAT
Societat 27/09/2011

Cleries afirma que un 19% dels beneficiaris del PIRMI no han actualitzat les dades i no cobraran

El conseller de Benestar Social i Família ha quantificat el percentatge de persones que no percebran la prestació. "S'ha posat ordre per conèixer qui rebia l'ajuda", ha afirmat Cleries

Ara
1 min

BarcelonaEl conseller de Benestar Social i Família, Josep Lluís Cleries, ha posat xifres a la revisió del programa de la renda mínima d'inserció, coneguda anteriorment com a PIRMI. Cleries ha afirmat que un 19% dels 34.000 perceptors de la prestació "no han cobrat perquè no s'han presentat per regularitzar les seves dades". En una entrevista a RAC1, el conseller ha especificat que una cinquena part dels beneficiaris del PIRMI no el continuaran percebent perquè no complien les condicions. "No han cobrat durant dos mesos i no han vingut. En altres casos, s’ha tramitat el seu cobrament i se’ls pagarà”, ha explicat Cleries.

El conseller ha defensat la revisió aplicada pel Govern. “S’ha posat ordre per conèixer qui rebia l’ajuda i, en algun cas, encara hi ha reclamacions que s’estan acabant de resoldre", ha detallat Cleries, que ha recordat que els tècnics encara estan fent entrevistes personalitzades per comprovar si el perfil de la persona atesa és laboral o incorpora una problemàtica social afegida. "Creiem que caldrà atendre-les de manera diferenciada", ha subratllat el titular de Benestar.

stats