SOCIETAT
Societat 05/07/2011

El Govern integrarà els serveis sanitaris i socials per millorar l'atenció als malalts crònics

La Generalitat començarà a desplegar el nou model el proper novembre a Girona. El 74% de la població adulta de Catalunya pateix una patologia que es cronifica

Redacció
1 min

BarcelonaEls consellers de Salut, Boi Ruiz, i de Benestar Social i Família, Josep Lluís Cleries, han presentat avui el Programa de prevenció i atenció a les malalties cròniques, una ofensiva del Govern per millorar la qualitat de vida dels pacients i del seu entorn familiar. Les dues conselleries sumaran esforços per integrar els serveis sanitaris i socials amb l'objectiu d'aconseguir rendibilitzar els recursos públics. Un 74% de la població adulta de Catalunya manifesta tenir una malaltia crònica, un percentatge que augmenta fins al 96% entre el col·lectiu de ciutadans majors de 65 anys. De fet, les malalties cròniques seran la primera causa de discapacitat a Europa. A Catalunya, més de 140.000 persones pateixen situacions de dependència.

El Govern posarà en marxa aquest canvi de model al mes de novembre a Girona i el programa s'estendrà progressivament pel territori. Les actuacions comportaran l'ordenació del sistema sanitari per orientar-lo cap a la prevenció. "Sumarem esforços, perquè això voldrà dir més eficàcia i eficiència, millor atenció al ciutadà i menors costos", ha expressat el conseller Cleries al programa Els matins de TV3 per sintetitzar l'esperit de la iniciativa. L'ofensiva se centrarà en l'atenció als pacients que han de conviure amb mal d'esquena, artrosi, hipertensió, colesterol elevat, i insuficiències cardíaques i respiratòries.

stats