AVENÇOS QUIRÚRGICS
Societat 09/12/2010

L'Hospital Clínic extreu un tumor gàstric a través de la vagina

La tècnica permet reduir el dolor, no deixa cicatrius i permet una recuperació més ràpida del pacient. En aquest cas, es tractava d'una dona de 43 anys amb un tumor gàstric de vuit centímetres

Lara Bonilla
1 min

Barcelona p { margin-bottom: 0.21cm; } L'operació s'ha realitzat mitjançant la tècnica NOTES (Natural Orifice Transluminal Endoscopy Surgery), que permet operar a partir dels orificis naturals del cos. Durant l'operació, tot l'instrumental quirúrgic es va introduir a través de la vagina per evitar incisions abdominals doloroses. Entre d'altres avantatges, aquesta tècnica no deixa cicatrius, es redueix l'estada a l'hospital i el pacient es recupera millor i més ràpid.

La pacient afectada és una dona de 43 anys que tenia un tumor gàstric de vuit centímetres i va ser operada el passat 5 de novembre. Va rebre l'alta tres dies després de l'operació però es calcula que, en el futur, els pacients podrien tornar a ser a casa en només 24 hores.

És la primera vegada a Europa i la segona al món que es realitza aquesta operació concreta, tot i que el Clínic ja ha utilitzat els orificis naturals del cos per realitzar altres extraccions. El 2008, per exemple, va aconseguir extreure un ronyó a través de la vagina.

La intervenció l'ha realitzat el doctor Antonio Maria de Lacy, cap de Cirurgia Gastrointestinal del Clínic, que avui ha presentat els detalls de l'operació en el marc de la segona conferència d'avenços en cirurgia que avui i demà se celebra a Barcelona.

stats