Societat 08/02/2019

El món de la natació instarà la federació a endurir les accions contra els abusos

El CN Prat i el CE Panteres Grogues impulsen la campanya 'A l'aigua, tolerància zero'

Clara López
1 min
Moltes situacions d’abusos que apareixien en el reportatge de l’ARA passaven en el món de la natació.

BarcelonaEl món de la natació proposa un clam unànime contra els abusos sexuals. El CN Prat i el CE Panteres Grogues impulsen la campanya 'A l'aigua, tolerància zero' amb l'objectiu de prevenir, detectar i eradicar aquestes conductes en l'àmbit de la natació, especialment quan les víctimes siguin menors d'edat. És la resposta dels clubs després dels casos d'abusos al món de l'esport a Catalunya destapats per l'ARA. Demanaran a la Federació Catalana de Natació (FCN) que "rebutgi els abusos" i expressi el seu "suport a les víctimes".

En una carta dirigida als clubs perquè es reenvii després al president de la FCN, Enric Bertran, s'instarà la Federació perquè es retirin els títols als tècnics de qualsevol disciplina que hagin estat condemnats per delictes d'abusos en l'àmbit de l'esport, que s'incloguin la prevenció i la detecció de casos als cursos de formació i que la federació es doti d'un "protocol d'actuació" per a aquestes situacions.

Els clubs que lideren la iniciativa demanaran a la federació que creï la figura d'un delegat de protecció per tal que les víctimes puguin "consultar, revelar, denunciar i obtenir assistència psicològica" en cas d'abús, com també que s'organitzi una jornada perquè els supervivents expliquin les seves experiències.

La iniciativa, que neix arran de converses dels clubs amb diversos nedadors màsters, proposa la unitat del món de la natació davant els casos d'abusos destapats i busca arribar tant a professionals de l'àmbit com a socis.

stats