Societat 23/10/2013

Un sostre de llums cobrirà el passeig de Gràcia aquest Nadal

Després de dos anys, l'avinguda estrena un enllumenat que canvia de ritme i aspecte a mesura que passa el vianant

Ara
1 min
Enllumenat Passeig de Gràcia

BarcelonaL'Associació Amics del Passeig de Gràcia (APG) ha desvelat la nova il·luminació per a aquestes festes de Nadal. Després de dos anys, l'eix comercial més important de Barcelona estrenarà un nou enllumenat amb l'objectiu de brillar com una de les artèries més singulars i amb més prestigi internacional.

La proposta escollida, dissenyada per Emiliana Design, crearà un espectacular sostre lluminós sobre el passeig de Gràcia, un efecte innovador mai vist fins ara a la ciutat. El cel de catenàries recorrerà tota l'extensió de la via a partir d'una distribució que generarà ritme i canviarà el seu aspecte a mesura que el vianant passegi pel carrer.

A diferència de les anteriors edicions, aquest any es presentarà una disposició aleatòria, per propiciar l'efecte de sostre, i no lineal. Cada element constarà d'un marc circular situat horitzontalment d'on penjaran lliurement un seguit de fils de llum, semblants als arcs que Gaudí feia servir en la seva arquitectura.

La instal·lació comptarà amb més de dos-cents elements lluminosos –alguns d'ells de fins a quatre metres de diàmetre– i tindrà un cost de 115.000 euros, que serà finançat pels establiments del passeig de Gràcia i l'Ajuntament de Barcelona, que hi aportarà el 50%. Està previst que els llums s'encenguin el dia 22 de novembre, moment en què es donarà per iniciada la campanya de Nadal.

stats