SANITAT
Societat 17/12/2015

El Col·legi de Metges considera "desproporcionada" la imputació massiva de metges per les pròtesis Traiber

Els metges consdieren que s'ha creat una "situació d'alarma" i demanen que "s'aclareixi" si la imputació massiva de metges "està motivada per una infracció administrativa" o si es tracta d’una acusació "per danys sobre la salut dels pacients"

Lara Bonilla
2 min
El president del Consell de Col·legis de Metges de Catalunya, Jaume Padrós / ACN

BarcelonaEl president del Col·legi de Metges de Barcelona, Jaume Padrós, considera "desproporcionada" la interlocutòria del jutge del cas Innova que aixeca el secret de la peça relacionada amb la col·locació de pròtesis defectuoses de la marca Traiber que esquitxa una quarantena de metges. El jutge ha obert un procés d'investigació per tretze delictes a 47 metges de 23 centres mèdics de Catalunya i als responsables de l’empresa de pròtesis, en total 60 persones.

Padrós demana que "s'aclareixi" el cas el més aviat possible perquè considera que s'ha creat "una situació d'alarma" amb aquesta interlocutòria. En un comunicat, el Consell de Col·legis de Metges de Catalunya (CCMC) demana que s'aclareixi si la imputació massiva de metges "està motivada per una infracció administrativa o si es tracta d’una acusació per danys demostrats sobre la salut dels pacients que s’hagin implantat aquestes pròtesis".

Tant Padrós com el Consell de Col·legis de Metges de Catalunya lamenten que s'hagi difós als mitjans de comunicació una resolució amb la llista de noms de metges de prestigi, "sense notificar-ho abans als interessats, i sense haver aclarit la possible participació en els fets de metges que apareixen a la interlocutòria per circumstàncies molt diverses i sense confirmar". Consideren que això pot posar en risc "la confiança dels pacients en els seus metges i, per tant, la salut dels ciutadans en general".

El president del Col·legi de Metges de Barcelona considera que s'ha actuat "de forma indiscriminada" i "sense finesa" per part del jutge. "Això provoca l'efecte contrari que és generar alarma sobre el professional", ha dit Padrós qui afegeix que "s'ha de destriar el gra de la palla". "Es cita gent com el doctor Vilardell, que és un referent ètic, i no té res a veure amb aquesta especialitat", ha assegurat Padrós. També considera que s'ha barrejat el fet de col·locar pròtesis defectuoses sense que el metge en fos conscient amb el cobrament de suborns per col·locar-les sabent que estaven en mal estat. Si això es demostra, Padrós ha assegurat a l'ARA que es prendran mesures com ara la "inhabilitació del professional".

El Consell de Col·legis de Metges té aprovat per una àmplia majoria dels metges un Codi de Deontologia que vetlla per la bona praxi i preveu les sancions corresponents quan es comproven pràctiques incorrectes.

Alguns dels hospitals citats en la interlocutòria consultats per l'ARA no han volgut fer declaracions d'un cas "que s'està jutjant".

stats