Societat 15/05/2018

El govern de Colau col·laborarà per trobar "un espai tancat" per veure els partits de 'la roja'

Es descarta instal·lar les pantalles al carrer, com el 2010, pels riscos de seguretat que hi ha

Laia Vicens
2 min
Aficionats d'Espanya el 2010

BarcelonaBarcelona tindrà un espai per veure la semifinal i la final del Mundial en cas que la selecció espanyola hi arribi. Així ho ha confirmat aquest dimarts el govern municipal, que s'ha compromès a trobar un “espai tancat” on es puguin instal·lar pantalles gegants per seguir els partits de 'la roja', després de la petició de Ciutadans i el PP. L’entitat Barcelona con la Selección, que fa anys que ho reclama, celebra la decisió, però avisa que la considera insuficient, perquè volen que el lloc estigui operatiu per veure tots els partits d’Espanya des de la fase de grups, i no només la semifinal i la final.

El govern d’Ada Colau col·laborarà així per buscar un espai que no necessàriament ha de ser municipal però sí que haurà de complir determinats requisits, com unes garanties de seguretat, assegurar “el respecte i la convivència” i estar “tancat”, segons la comissionada d’Esports, Marta Carranza. Tant ella com la tinent d’alcalde de Drets Socials, Laia Ortiz, descarten que les pantalles gegants s’instal·lin al carrer com el 2010, per evitar “els aldarulls, la violència i algun ferit” que hi va haver a l’avinguda de Maria Cristina aquell any. De fet, Carranza argumenta que arran d’aquells incidents, l’Ajuntament no va autoritzar cap més pantalla al carrer per seguir la selecció espanyola el 2016, amb l’Eurocopa. Aleshores el govern de la ciutat va multar amb 3.300 euros l’entitat Barcelona con la Selección per haver col·locat una pantalla a la plaça Catalunya sense un permís municipal.

Ara l’Ajuntament vol arribar a una entesa amb aquesta organització. El seu secretari general, Manel Hernández, ha explicat a l’ARA que el 2 de maig l’entitat ja va presentar formalment diverses instàncies a l’Ajuntament sol·licitant espais de la via pública per als partits de la fase de grup i les eliminatòries en què jugui Espanya. “Nosaltres no volem les pantalles, nosaltres només volem l’espai, perquè som conscients que l’Ajuntament té altres problemes i interessos en què ha d’invertir”, va dir. L’entitat es faria càrrec del lloguer de les pantalles, de la seguretat i dels equips de so i ha proposat diversos llocs al centre de Barcelona en què la circulació de cotxes no quedaria tallada.

Davant l’anunci de l’Ajuntament, el PP i Ciutadans han expressat la seva satisfacció pel “canvi d’opinió” del govern municipal. Els detalls s’acabaran de concretar en properes reunions de l’Ajuntament i l’entitat Barcelona con la Selección.

stats