Barcelona

La líder de Més Madrid a Colau: "Quina enveja"

L'alcaldessa de Barcelona comença la campanya electoral amb un acte a la Clariana de Les Glòries

2 min
Ada Colau i Mónica Garcia de Mas Madrid

BarcelonaNingú no pot dir que l'alcaldessa no avisés. Quan els periodistes li preguntàvem de manera incansable si es tornaria a presentar a l'alcaldia, ella deia que encara no era el moment de respondre la pregunta. Ho justificava advertint, amb raó, que a partir de l'anunci la ciutat entraria en campanya electoral i la gestió del dia a dia quedaria en segon pla. Fa només una setmana que va dir que sí, que es torna a presentar, i aquest dijous ja ha protagonitzat el primer acte de campanya. Amb aparició estel·lar inclosa. La líder de Més Madrid a l'Assemblea de Madrid, Mónica García, que ha guanyat molta popularitat pels seus enfrontaments amb la presidenta Isabel Díaz Ayuso, ha visitat avui Barcelona de la mà d'Ada Colau. L'acte l'organitzava Barcelona en Comú i no l'Ajuntament, tot i que, com sempre passa amb els alcaldes o alcaldesses, quan s'acosta una campanya electoral un no sap mai on s'acaba el partit i on comença la institució.

"Soc més madrilenya que el Manzanares", ha deixat clar García, però aquesta condició no li ha impedit reconèixer que sent "enveja" per una alcaldessa que, segons ha dit, "és referent de les polítiques progressistes". García ha recordat el compromís de Colau contra la violència masclista (a Madrid a vegades els tremola la veu quan cal condemnar l'indefensable), així com la seva aposta per les superilles i per una transformació urbana basada en "treure cotxes". "He vingut amb el bloc de notes", ha dit García somrient. La primera visita, on estàvem convocats els periodistes, era a la Clariana de la plaça de les Glòries, "la nova centralitat", segons Colau, d'aquesta "ciutat sostenible i amable". Tant l'alcaldessa com Mónica García han volgut presentar-se com les polítiques que defensen la cooperació entre dues ciutats històricament enfadades, en contra d'aquells que sempre busquen enfrontar-les, com Ayuso i l'alcalde José Luís Martínez Almeida, als quals han acusat de fer "discursos d'odi".

"No és cap acte electoralista", ha dit Colau responent als periodistes, i ha defensat que "en el moment actual", amb tanta crispació política per totes les bandes, "és fonamental acostar institucions". Mentre als periodistes ens començava a venir aquella mandreta per l'any electoral que ja ha començat, s'han produït alguns dels episodis que donen més vida a les campanyes electorals: els barcelonins que de manera espontània interpel·len l'alcaldessa amb la seva llista de greuges. A diferència de Twitter, el to ha estat educat i respectuós. Que si unes plantes que no es cuiden com caldria o que si la guingueta de la Clariana tanca a les vuit del vespre. "A mi em sembla que és una mica massa d'hora, alcaldessa, no?", li deia una noia d'uns 20 anys.

El tour de Mónica Garcia ha seguit, ja sense periodistes, per les obres del tramvia a la Diagonal, una promoció d'habitatges per a gent gran, el dentista municipal i la superilla de Sant Antoni.

stats