Societat 20/07/2017

Colau posa el gerent de l'Ajuntament a negociar amb els sindicats per acabar amb la vaga del metro

Jordi Martí, que havia sigut president del PSC a l'Ajuntament, i Eduard Saurina, de l'AMB, s'incorporen a l'equip negociador de TMB

L.v.
2 min
andana del metro a l'estació d'Espanya de la línia 1 durant la nova jornada de vaga

BarcelonaNous actors en el conflicte laboral entre el comitè d'empresa de Transports Metropolitans de Barcelona (TMB) i l'empresa que ha provocat ja 11 jornades de vaga al metro. L'equip negociador de TMB "es reforça" amb dos fitxatges: el gerent de l'Ajuntament, Jordi Martí, i el coordinador de serveis metropolitans de l'Àrea Metropolitana de Barcelona, Eduard Saurina, participaran en les converses. Així ho ha anunciat l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, que ha defensat que d'aquesta manera hi haurà una "implicació directa de les administracions".

Martí va ser president del grup municipal socialista l'anterior mandat arran de la renúncia a l'acta de Jordi Hereu i es va presentar a les primàries per ser el cap de llista en els últims comicis, tot i que va quedar en tercera posició i no va arribar a la segona volta, moment en què també va abandonar l'acta de regidor. Va abandonar també el PSC amb un dels corrents interns i es va integrar a Moviment d'Esquerres (MES), que va concórrer a les eleccions juntament amb ERC. Martí va rebutjar l'oferta d'Alfred Bosch de ser el seu número dos. El fitxatge de Martí al gabinet de Colau es va interpretar com un apropament entre Barcelona en Comú i els sectors maragallistes del PSC.

Un document dins dels límits "legals i pressupostaris"

Segons Colau, l'objectiu és acordar un document que el comitè d'empresa porti a votació de l'assemblea de treballadors. La proposta, això sí, es mantindrà dins dels límits "legals i pressupostaris". Això significa que es poden "reordenar peces" de la proposta, però no incorporar noves demandes que facin créixer la inversió. Colau ha recordat que les millores que s'han posat sobre la taula dels treballadors pugen a 23 milions d'euros.

Així, la presidenta de Transports Metropolitans de Barcelona (TMB), Mercedes Vidal, ha dit que l'empresa ha proposat un increment de sou del 7% i que no s'han plantejat cap retallada de sou o acomiadaments.

El metro suma ja 11 dilluns d'aturades. El comitè d'empresa està en vaga indefinida per pressionar l'empresa en la negociació del nou conveni col·lectiu.

stats