Societat 21/02/2016

Colau, sobre la vaga de metro: "Tenim la consciència tranquil·la, hem fet al màxim possible"

L'alcaldessa creu que es tracta d'una mobilització "desproporcionada"

Núria Martínez
2 min
Colau i Vidal, durant la roda de premsa sobre la vaga de metro

Barcelona"S'ha fet al màxim possible tant des de l'Ajuntament com des de TMB". Així s'ha expressat l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, després que els treballadors del metro hagin anunciat que mantenen la vaga dilluns i dimecres que vevaga dilluns i dimecres que ve. Colau ha defensat que s'ha ofert "al màxim d'interlocució possible, però que no ha estat suficient".

"Em sap greu. Crec que hem fet al màxim d'esforços i tenim la consciència tranquil·la", ha apuntat Colau en la roda de premsa en què hi havia alts càrrecs del govern com el gerent de l'Ajuntament, Jordi Martí.

Una vegada més, l'alcaldessa ha defensat que el "dret a vaga és legítim" però que en aquest cas el considera "desproporcionat". "Això sí que ho he de poder dir", ha insistit. En aquest sentit, ha defensat que des de TMB no s'han plantejat ni retallades ni acomiadaments. A més, ha negat que TMB parlés d'aprovar un nou conveni al llarg de la matinada, tal com van assegurar després de la trobada els representants sindicals.

Colau creu que com a alcaldessa té "la responsable d'intentar aconseguir al màxim possible per als treballadors", però que també ha de "garantir el millor servei públic per a la ciutadania". A més, ha afegit que el marc pressupostari és limitat i que "i si anéssim més enllà de la proposta dels treballadors hauríem d'empitjorar el servei o augmentar tarifes i impostos".

"No es pot dir sí a tot"

Colau ha explicat que divendres va decidir agafar les regnes del conflicte i reunir-se amb els sindicats i el comitè, tot que moltes veus l'hi van desaconsellar. "Sóc aquí per donar la cara, no per amagar-me", ha insistit.

Al seu torn, la regidora de Mobilitat i presidenta de TMB, Mercedes Vidal, ha defensat que no poden dir "sí a tot". Vidal ha recordat que per desbloquejar el conflicte l'empresa ahir va posar sobre la taula des d'un increment salarial per als treballadors de l'1% per a 2016, fet que suposa 360 euros bruts anuals per treballador (amb sous mitjans de 33.000 euros per any), fins a l'ampliació de la contractació indefinida, encara que ja hi hagi un 90% dels treballadors en aquesta modalitat, entre altres propostes.

"Parlem de preservar la plantilla, d'ampliar la contractació a temps complet i d'ampliar la contractació indefinida", ha apuntat. En aquest sentit, ha expressat que TMB no pot afrontar, per "responsabilitat", demandes com increments salarials de 150 euros el primer any i 150 més el segon any.

stats