Societat 29/07/2015

Colau renuncia a les dietes com a presidenta de l'AMB

L'alcaldessa també pacta una reducció d'entre el 30% i el 40% en les de les vicepresidències d'altres partits

Europa Press
1 min
Ada Colau davant de l'Ajuntament

BarcelonaL'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha renunciat a cobrar qualsevol tipus de dieta com a presidenta de l'Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB), igual que tots els consellers de BComú, i ha pactat una reducció d'entre el 30% i el 40% en les de les vicepresidències d'altres partits.

Barcelona en Comú ha assegurat aquest dimecres en un comunicat que la mesura, que preveu que formi part de l'acord de cartipàs que abordarà l'AMB aquest dijous, permetrà un estalvi de més de 150.000 euros. Ha recordat que participarà en l'acord entre Entesa –on s'integra Barcelona en Comú–, PSC i ERC per aprovar el cartipàs, que inclou un acord per impulsar una auditoria sobre la gestió de l'aigua per "garantir que l'interès públic estigui per davant del particular".

L'acord també promourà la creació d'una Agència de la Transparència que treballi per avançar en aquest àmbit i que contribueixi a aconseguir que l'AMB sigui un "ens supramunicipal transparent i amb les parets de vidre". A més, es posarà en marxa l'Àrea de Planificació Estratègica per analitzar el paper de l'AMB en àmbits com la planificació urbana, la cohesió social i la vertebració del territori.

stats